Dilluns, 29 d'abril de 2024
conferència

L’Ecomuseu dona visibilitat al paper de les dones en els conflictes

Organitza aquest dissabte la conferència de la catedràtica Mary Nash "Dones, guerra i pau" en el marc del projecte Joc de Dames

Redacció 29 de juny de 2017 a les 11:51
El projecte Joc de Dames permet conèixer la història dels comtats del Pallars | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i l'empresa Peperepep Cultural organitzen aquest dissabte la conferència "Dones, guerra i pau: una visió històrica", a càrrec de la catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona (UB) Mary Nash. La xerrada tindrà lloc al Centre d'Interpretació de les Viles Closes d'Escaló, a partir de les set de la tarda. 

Amb una trajectòria de més de 40 anys en la recerca i difusió de la història de les dones en època contemporània, Mary Nash ha estat premiada en diverses ocasions per la seva aportació en la visibilitat del paper de les dones en la vida política. 

La conferència s'emmarca dins la iniciativa "Joc de Dames", una ruta que permet conèixer la història del Pallars, especialment la dels segles XI i XIII, des del punt de vista de les dones. Es tracta d'un recorregut per quatre monuments emblemàtics del romànic del Pallars el conjunt monumental de Mur, el monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal, el de Sant Pere de Brugal i l'església de Santa Maria d'Àneu. 

El projecte serveix per conèixer millor les vides d'Arsenda d'Àger, Valença de Tost, Llúcia de la Marca i Eslonça Martínez, entre d'altres dones que, junt amb els seus coetanis, van forjar la història dels comtats dels segles XI i XII. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació