Dijous, 30 de maig de 2024
civisme

​L'Ajuntament de Sort sancionarà l'incivisme entre els propietaris d'animals domèstics

Les multes aniran des dels 100 euros als 20.000 euros en cas de no posar morrió als gossos definits com a potencialment perillosos

Redacció 24 de juny de 2017 a les 10:32
Pla general del parc del Riuet de Sort | ACN
L'Ajuntament de Sort aplicarà a partir del proper dilluns el règim sancionador previst a l'ordenança municipal sobre tinença d'animals domèstics. Aquesta normativa regula la presència i convivència dels animals a la via pública i dona diverses recomanacions i obligacions per als seus propietaris, entre les que destaca que els gossos hauran d'anar amb collar i lligats amb cadena o elements similars.

Amb aquesta ordenança els gossos no podran entrar en locals coberts de titularitat municipal i en els espais prohibits amb el corresponent rètol com el Parc infantil del Riuet o el Camp de Regates. Quedarà prohibit que els animals de companyia defequin als parcs infantils o jardins, i que els seus propietaris no ho recullin quan ho facin a la via pública i a qualsevol lloc destinat al trànsit de persones.


L'ordenança considera una infracció lleu no col·locar rètols d'advertiment de gossos vigilants i ho sanciona amb multes que van de 100 a 400 euros. Embrutar les vies públiques serà considerat una infracció greu i podrà suposar sancions que van de 401 a 2.000 euros. Els propietaris de gossos perillosos sense corretja o morrió seran multats per infraccions molt greus amb multes que van dels 2.001 als 20.000 euros. 

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Sort s'emmarca en la campanya cívica Respectar és respectar-se, atès que, com a gestors de l'espai i el mobiliari públic, consideren que és important fer una crida respecte al que és de tots i posicionar-se contra les destrosses i actituds incíviques.
 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació