Divendres, 26 d'abril de 2024
dialecte pallarès

«Fato», «catxar» i «eixorrovit», les noves samarretes «Parlapallares.cat»

Més de 1.500 persones han participat en la votació per triar les paraules escollides

Redacció 19 de juny de 2017 a les 12:49
Fato, catxar i exorrovit, a les noves samarretes de Parlapallares.cat | Cambuleta
Sort i Tremp han acollit aquest cap de setmana les presentacions de les noves samarretes Parlapallares.cat que cada inici d'estiu comercialitza l'associació cultural Cambuleta. Les samarretes es van poder veure per primera vegada el dissabte a Tremp, en una presentació acompanyada de l'actuació musical de Carlitos Miñarro, i el diumenge a Sort, amb l'actuació de Lo Pardal Roquer. 

Per segon any consecutiu, la tria de les paraules escollides ha sortit a partir d'una votació popular. Les 1.500 persones que hi han participat s'han decantat per les paraules "fato/a" (ximple) "catxar" (follar) i eixorrovit/da (espavilat, eixerit).

Es tracta d'unes samarretes de màniga curta amb una paraula pròpia del dialecte pallarès estampada al pit amb les seves corresponents traduccions al català, castellà i l'anglès. A la part de darrere de la peça, s'hi pot llegir un llistat de paraules d'aquest dialecte. 

Les samarretes es poden comprar a la botiga El Batlliu, de Sort, a Casa Tendenou, d'Esterri d'Àneu, a Tot un món de coses, de la Pobla de Segur i a Calçats Prats-Casa Potxó, de Tremp.
 d

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació