Divendres, 19 d'abril de 2024
Camins

El Govern destinarà prop de 30 milions d'euros per millorar camins rurals

A través de Territori i Sostenibilitat, Agricultura i Governació en un pla al qual hi podran optar els municipis interessats

Darío Albert 19 de juny de 2017 a les 12:19
En la presentació hi han assistit alcaldes del territori | Darío Albert
El Govern destinarà un total de 29,5 milions d'euros per finançar la millora i condicionament de camins rurals. Es tracta d'una actuació conjunta entre els departaments de Governació, Territori i Sostenibilitat i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb l'objectiu de garantir l'accessibilitat als nuclis de població i afavorir la mobilitat d'arreu del territori. 

Poden sol·licitar els ajuts els municipis de muntanya i els que pertanyen a una comarca de muntanya; els municipis amb una població inferior a 5.000 habitants; els municipis capitals de comarca amb una població inferior a 20.000 habitants; els consells comarcals de muntanya, i el Conselh Generau d'Aran. 

Els ens locals podran destinar les subvencions a finançar les actuacions de millora i condicionament que es duguin a terme en un o més camins del municipi o comarca, sempre que formin part de la xarxa veïnal i rural de camins d'ús públic de titularitat local i que siguin, principalment, en àmbit no urbà i aptes per al trànsit rodat motoritzat. El pressupost global dels projectes presentats per cada ens no podrà superar els 50.000 euros.

Per completar la sol·licitud de la subvenció, els ajuntaments interessats han de presentar un projecte amb la previsió de inversions i actuacions de millora. Un comitè de valoració, format per representats dels tres departaments de la Generalitat, valorarà els projectes presentats i elaborarà una proposta per la concessió de subvencions. 

Presentat a Tremp

Aquest dilluns, l'Epicentre de Tremp ha acollit la presentació del Pla de Camins per part de la delegada del govern a l'Alt Pirineu i l'Aran, Rosa Amorós, el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins i la directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Lleida, Anna Feliu.

Amorós ha destacat la importància d'aquesta subvenció ja que els camins són "un desenvolupament econòmic pel territori" perquè sense connexions entre les poblacions "no tiraríem endavant", ha dit. La presentació també ha servit per explicar als alcaldes i secretaris els requeriments tècnics necessaris per sol·licitar la línia d’ajuts. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació