Dissabte, 4 de maig de 2024
Falles

Cultura, festa i tradició se citen aquest cap de setmana a la Pobla

Les falles de la Pobla inicien la temporada de la festa reconeguda Patrimoni de la Humanitat per la Unesco

Darío Albert 15 de juny de 2017 a les 11:44
Uns 160 fallaires participaran al descens des de la muntanya de Santa Magdalena | Guin Macaya
Cap de setmana de gala per la Pobla de Segur, que viurà la tradicional baixada dels fallaires i les pubilles. La cita coincidirà amb la 51a edició de la Fira multisectorial en que hi participaran més de 60 expositors. La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Noemí Nus, ha explicat a Pallars Digital que l'associació de fallaires i pubilles i el consistori "han sumat esforços" perquè la població visqui "un cap de setmana de tradicions, festa i cultura".

El director de Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran de Noguera, serà l'encarregat d'inaugurar la fira. A banda de la demostració d'oficis artesanals, la programació recull propostes d'activitats infantils, musicals i gastronòmiques, com el tast d'oli de diferents productors pallaresos. 

Una de les novetats de la fira d'aquest any és el concurs d'aparadors fallaires. Fins a 11 negocis de la població han decorat el seu aparador per "fer una mica de caliu" quinze dies abans de la festa. El premi s'entregarà el diumenge al migdia, juntament amb el guanyador del concurs fotogràfic d'Instagram, les participacions del qual estaran recollides a l'etiqueta #itufalles.

El plat fort del cap de setmana arribarà a les deu de la nit, quan més de 160 fallaires iniciaran la baixada. Un descens que es veurà millor després de les tasques de neteja de la muntanya de Santa Magdalena. Les seves respectives parelles estaran esperant-los al peu del camí per iniciar, junts, la marxa fins a la plaça de la Pedrera, on s'encendrà un gran foguera. La música del grup de versions Hey Pachucos amenitzarà la nit.

La de la Pobla de Segur és la primera baixada de falles de la temporada. Entre el juny i el juliol seran moltes les poblacions que celebraran la festa de les falles, reconeguda Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Per aquest motiu, els fallaires de la Pobla han organitzat per divendres un acte que simbolitzi l'arrencada de la temporada i en el que hi participaran fallaires de les poblacions veïnes. 
 

Consulta el programa d'actes de la fira i de les falles de la Pobla

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació