Diumenge, 5 de maig de 2024
porta a porta

​Tomben la pujada de la taxa d'escombraries a l'equip de govern del Consell del Sobirà

El conseller Albert Vilardell (CiU) vota en contra de l'increment "per responsabilitat", mentre que un altre conseller de l'equip de govern, Ferran Lloret, s'absté | L'oposició no està d'acord amb una pujada lineal però s'ha mostrat favorable a consensuar aquest augment | El president, Carles Isús, ha dit que l'increment s'ha de madurar d'aquí a finals d'any

Jordi Ubach / ACN 16 de juny de 2017 a les 09:47
Imatge del ple comarcal extraordinari celebrat aquest dijous a Sort | ACN
L'equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà (CiU) no ha pogut aprovar la pujada prevista del 9,64% lineal de la taxa d'escombraries durant el ple extraordinari celebrat aquest dijous al vespre a Sort. Un dels consellers convergents, Albert Vilardell, ha votat en contra d'aquest augment del 9,64% lineal, assegurant que ho ha fet "per responsabilitat", i un segon conseller de l'equip de govern, Ferran Lloret, s'ha abstingut.

La resta dels set membres de l'equip de govern han votat a favor de la modificació de la taxa, un nombre insuficient, ja que s'hi ha oposat un grup de nou consellers format pels tres membres d'Esquerra que van assistir al ple, els tres de Fem Municipi, el de la CUP, el de Progrés Municipal i el propi Vilardell. La votació, doncs, ha quedat amb 7 vots a favor, 9 en contra i una abstenció.

Tot i reconèixer que l'augment s'ha de dur a terme, Ramon Villuendas (ERC) ha explicat que no està d'acord amb la forma i ha dit que la modificació de la taxa d'escombraries "mereix una ordenança estudiada". El cap de l'oposició s'ha mostrat partidari de bonificar la gent que fa bé el servei porta a porta i ha assegurat que la votació en contra d'ahir "és el millor que ha pogut passar", ja que creu que a la llarga es podrà millorar aquesta ordenança.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha lamentat no haver pogut aprovar la taxa i ha dit que maduraran millor com es fa aquest augment d'aquí a finals d'any, que és la data límit per aprovar-la. El president confia en què les paraules de l'oposició siguin pel bé de la comarca i no es tracti d'actuacions pensant en treure rèdits polítics.

Isús ha argumentat que la mitjana de l'impost de les escombraries a Catalunya es situa en uns 116 euros i que la comarca del Pallars Sobirà es troba 22 euros per sota aquesta xifra. El president comarcal ha justificat l'augment proposat per garantir que el servei de recollida porta a porta tiri endavant.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació