Dimarts, 23 d'abril de 2024
Boscos

La Generalitat treu a subhasta 16.000 tones de fusta dels boscos del Pallars

En el conjunt del país, la quantitat subhastada arriba a les 75.000 tones

Pallars Digital 14 de juny de 2017 a les 09:51
La tala reporta un benefici ecològic per als arbres | ACN
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha tret a subhasta fins a 16.000 tones de fusta dels boscos pallaresos - 8.200 del Jussà i 7.800 del Sobirà. En el conjunt del país, la quantitat subhastada arriba a més de 75.000 tones de fusta, de boscos de la Cerdanya, l'Alt Urgell, Solsonès, Segrià, Berguedà i els Pallars. 

L'enginyer forestal del Departament Xavier Figuera ha assegurat que "aquesta fusta es ven perquè els propietaris hi tenen un interès, però que a més reporta un gran benefici pel bosc". Gràcies a aquestes subhastes, afegeix Figuera, "es millora la biodiversitat, es permet que els arbres segueixin el seu creixement, es facilita l'accés de la fauna i es millora el cicle de l'aigua". 

El Departament utilitza dos sistemes per a subhastar la fusta. Un és el que s'anomena en peu, en el qual es marquen els arbres del bosc que es volen tallar i els rematants visiten el bosc per veure la fusta que es subhasta. D'aquesta manera, les serradores o els interessats són els que assumeixen els treballs d'extracció i transport d'aquesta fusta.

'altre sistema s'anomena fusta en producte. En aquest cas és el Departament l'encarregat de tallar els arbres, fer la neteja, el transport, portar-los a la serradora i vendre la fusta com un producte final.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació