Diumenge, 5 de maig de 2024
Ramaderia

El director de Desenvolupament Rural visita el Pallars Sobirà

Oriol Anson va participar en la presentació del projecte "Lo Gaial"

Redacció 13 de juny de 2017 a les 11:15
Oriol Anson va poder parlar amb ramaders de Llessui | ERC
El Director de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, va visitar dissabte passat el Pallars Sobirà. Ho ha fet acompanyat del director territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Lleida, Ferran de Noguera. 

La primera parada ha estat a la muntanya de Llessui aprofitant el període de transhumància de vaques, cavalls i ovelles. Els han acompanyat ramaders de Llessui que van poder traslladar-los la problemàtica que tenen amb les cremes de la planta de ginebre que els hi resta hectàrees pasturables cada any. Els ramaders reclamen poder realitzar cremes controlades més dies a l'any i amb més flexibilitat per eradicar l'espècie invasora. 

A la tarda, Anson va participar en la presentació del projecte "Lo Gaial", que es va celebrar a l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i on ho va participar també l'alcalde Ramon Villuendas i la presidenta de l'EMD d'Isil i Alós, Sofia Isús. "Lo Gaial" és una proposta que pretén aglutinar tots els petits productors de la zona en un únic espai, en forma de cooperativa on puguin estar connectats entre si i així compartir les eines de treball per millorar el seu rendiment. 

El Director de Desenvolupament Rural va assegurar que des del seu departament es treballa per poder tirar endavant tots els projectes viables per al futur del sector, però va puntualitzar que "l'activitat del territori ha de sorgir del territori". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació