Dijous, 18 d'abril de 2024
Homenatge

La Pobla homenatjarà Ceferí Rocafort en el centenari de la seva mort

Els actes començaran aquest dissabte amb la inauguració d'una exposició

Redacció 9 de juny de 2017 a les 09:52
El Comú de Particulars acollirà l'exposició | Comú de Particulars
La Pobla de Segur prepara un estiu ple d'activitats que serveixin per retre homenatge a Ceferí Rocafort i Samsó, en el centenari de la seva mort. El Comú de Particulars acollirà aquest dissabte a les sis de la tarda la inauguració de l'exposició Ceferí Rocafort, un polifacètic de començament del segle XX i una taula rodona al voltant de la figura del poblatà. 

L'acte, organitzat per l'Ajuntament de la Pobla de Segur, serà el tret de sortida als actes d'homenatge que, a banda de l'exposició, inclouran una dramatització de textos, la projecció d'un audiovisual sobre el geògraf i la presentació de la seva biografia i dels facsímils dels seus textos sobre les comarques pirinenques. 

Ceferí Rocafort i Samsó (la Pobla de Segur, 1872 - Barcelona, 1917) va ser un geògraf, arqueòleg i historiador poblatà. Va estudiar dret a la Universitat de Barcelona però va decidir entregar-se a l'estudi de la història, tradicions i formes de vida del Pirineu i de Ponent. La seva obra consta de llibres de viatges pel territori i la contribució a grans obres geogràfiques del moment entre les que destaca el seu volum sobre la Província de Lleida a la Geografia General de Catalunya de Francesc Carreras i Candi. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació