Dissabte, 27 d'abril de 2024
Aigüestortes

Reclamen que el Bus del Parc Nacional d'Aigüestortes passi també pel Jussà

Marques de Pastor vol que hi hagi un bus llançadora cap a la Vall Fosca

ACN 9 de juny de 2017 a les 09:19
El Bus del Parc, aturat a la parada d'Espot | ACN
L'Associació Marques de Pastor, que gestiona la ruta turística El Cinquè Llac, ha reclamat al Departament de Territori i Sostenibilitat que el Bus del Parc passi també per la zona sud de l'àmbit d'influència del Parc Nacional d'Aigüestortes. Aquesta acció va en la mateixa línia de les intencions del Consell Comarcal del Pallars Jussà de potenciar l'entrada a Aigüestortes per la Vall Fosca.

Aquest bus és un servei de transport públic de circumval·lació que apropa al turista, des de finals de juny a finals de setembre, a les portes d'entrada del Parc. L'entitat vol que aquesta línia compti amb un bus llançadora cap a la Vall Fosca i que connecti amb el Tren dels Llacs. El Consell Comarcal del Pallars Jussà, els ajuntaments de la zona i les associacions empresarials de turisme rurals i comerciants s'han adherit a la carta que Marques de Pastor farà arribar a la Generalitat. 

L'Associació indica que el fet de deixar la zona sud sense un mínim de transport públic regular i d'accessibilitat al Parc fa perdre moltes oportunitats de viabilitat econòmica a les empreses i fa perdre posicionament a una zona en la qual s'han estat invertint molts esforços, personals i econòmics, els últims anys.

Mireia Font, de Marques de Pastor, ha explicat que poder disposar d'un Bus del Parc que fes tota la circumval·lació a la zona d'influència d'Aigüestortes aportaria molts beneficis. Entre els que destaca Font hi ha el foment de la mobilitat lenta, el reforç del transport públic als mateixos habitants de la zona, facilitar el desplaçament dels visitants que volen fer travesses a peu i poder retornar fàcilment al lloc de partida, atreure nous visitants, promocionar les travesses sense necessitat de repetir itineraris i millorar les economies locals.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació