Divendres, 19 d'abril de 2024
Pressupostos

Esmenes als pressupostos de l'Estat pel castell de València d'Àneu

ERC i el PDeCat volen que els comptes de l'Estat espanyol incloguin una partida per recuperar aquest grup patrimonial

Redacció 31 de maig de 2017 a les 10:41
Els partits polítics consideren molt important recuperar aquest patrimoni cultural | ERC
Els senadors d'Esquerra Republicana (ERC), Anna Azamar i Bernat Picornell, i la senadora del Partit Demòcrata Català (PDeCAT), Mayte Rivero, s'han reunit aquest dimarts amb el president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, i amb l'alcaldessa de València d'Àneu, Laura Arraut. 

La trobada s'ha realitzat amb la finalitat de fer el seguiment a les esmenes que les dues formacions polítiques han presentat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a l'execució del projecte de rehabilitació del conjunt patrimonial del Castell de València. Segons els dos grups, la recuperació d'aquest patrimoni cultural "és molt important per les Valls d'Àneu i per la resta de la comarca del Pallars Sobirà". 

L'objectiu és que els comptes de l'estat incloguin una inversió per "fixar la narració història i estructural del territori", a partir del projecte que es va iniciar l'any 1990. La intenció dels dos partits polítics és "rescatar de l'oblit" la figura del comte de Pallars Hug Roger III i recuperar el darrer baluard de la Catalunya feudal. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació