Dissabte, 4 de maig de 2024
Senderisme

Un festival de senderisme per conèixer millor la Vall de Siarb

Aquest cap de setmana, la vall s'omplirà d'activitats amb la intenció de donar-la a conèixer

Redacció 26 de maig de 2017 a les 12:54
Imatge general de Llagunes, a la Vall de Siarb | Refugi Vall de Siarb
Aquest cap de setmana se celebra el Festival de Senderisme de la Vall de Siarb, organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Soriguera, el veïnat de la Vall de Siarb i l'Associació de Veïns Coma Sarrera, del poble de Llagunes. L'objectiu del festival és donar a conèixer la Vall de Siarb, que comunica amb l'Alt Urgell pel port del Cantó. 

Segons els organitzadors, que la vall sigui lloc de pas entre dues comarques pot fer que no se li hagin reconegut les seves importants singularitats geològiques, arqueològiques i paisatgístiques.

El de la Vall de Siarb està inclòs en els Festivals de Senderismes del Pirineu, impulsats per l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA). Es tracta d'un cap de setmana ple d'activitats al voltant d'aquest territori, com una caminada acompanyats per guies locals, la visita del poble deshabitat de Santa Creu, una caminada a ruc o una observació astronòmica. 

Diumenge tindrà lloc la Marxa Popular Vall de Siarb, que se celebra des de fa 13 anys i és el precedent del Festival. La intenció d'aquesta marxa és recuperar poc a poc els antics camins veïnals, per això en l'edició d'aquest any s'arribarà fins al poble de Freixa pel camí vell. 

Festivals de Senderisme

La Vall de Siarb és la principal novetat dels Festivals de Senderisme, impulsats per l'IDAPA i que enguany se celebra la segona edició. La Vall Ferrera i la Vall Fosca són els altres dos territoris pallaresos inclosos en el programa, que el completen la Vall de Boí i la Cerdanya. El segon cap de setmana de juny serà el torn de la Vall Ferrera, mentre que el Festival de Senderisme de la Vall Fosca arribarà el 13 de juliol. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació