Dimecres, 24 d'abril de 2024
feina

​Més de 40 joves del Jussà participen en diferents projectes d'inserció laboral

Els alumnes aprenen tècniques tradicionals com la construcció amb pedra seca o la rehabilitació de forns de calç o cabanes de pastor

Redacció 20 de maig de 2017 a les 16:56
Alumnes del curs al nucli de Rivert, a Conca de Dalt | Consell Comarcal Pallars Jussà
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha posat en marxa un curs de construcció sostenible en el medi natural en què hi participen 15 joves inscrits en la Garantia Juvenil que volen trobar feina en aquest sector. Aquesta formació és una de les dues que inclou el programa Integrals al Pallars Jussà, juntament amb el dedicat a la transformació agroalimentària. 

Aquest programa, que impulsa el Servei d'Ocupació de Catalunya, té com a objectiu que els joves que no treballen ni estudien puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina en un àmbit professional amb projecció de futur a la comarca, cosa que incrementa les possibilitats d'inserció als seus participants.

Aquest projecte, gestionat conjuntament amb l'entitat Reintegra, vol que els alumnes aprenguin diferents tècniques tradicionals com la construcció amb pedra seca o la rehabilitació de forns de calç, cabanes de pastor o antigues cabaneres. Unes disciplines molt desconegudes que fa que molt trobar personal especialitzat per fer el manteniment d'aquest tipus de construccions.

Només tres consells comarcals de tota Catalunya, entre ells el del Pallars Jussà, han obtingut finançament per dur a terme simultàniament projectes en les línies Singulars i Integrals del programa de Garantia Juvenil. En el cas del Pallars Jussà, ja en l'edició passada, va gestionar projectes en aquestes dues línies de suport a la inserció laboral que van donar com a resultat la contractació per part d'empreses i entitats de bona part dels joves que hi van participar.

Enguany un total de 42 joves del Pallars participen en aquests programes en tres disciplines diferents, la transformació agroalimentària, la gestió forestal i la iniciada aquesta setmana de construcció sostenible. Totes elles pertanyen a sectors econòmics estratègics i en creixement a la comarca que ofereixen moltes probabilitats d'inserció als joves.

Durant l'acte de presentació dels curs de construcció, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha volgut fer veure als participants l'oportunitat que els suposa participar en aquesta formació per tal d'introduir-se en un sector laboral de futur i els ha instat a aprofitar al màxim, tant els coneixements que els transmetran els formadors, tots ells professionals experimentats, com les estades de pràctiques en empreses.

La formació consta d'un total de 165 de formació teòriques/pràctiques i un en un període de pràctiques de 120 hores en empreses i entitats dels sectors públic. El projecte, però, inclou també el seguiment personalitzat dels participants per donar-los suport en altres àmbits com la participació social o el coneixement de l'entorn productiu de la comarca.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació