Diumenge, 5 de maig de 2024
PDECat

Mas ironitza i diu que l'Estat haurà de «fitxar» més fiscals

L'expresident ha participat a l'Assemblea del Partit Demòcrata de la vegueria de l'Alt Pirineu, celebrada a la Pobla de Segur

ACN 17 de maig de 2017 a les 09:18
Artur Mas i Marta Pascal, rebuts per membres del PDECat de l'Alt Pirineu | ACN
El president del Partit Demòcrata, Artur Mas, ha ironitzat sobre la querella presentada contra la consellera Borràs i el secretari general del departament, Francesc Esteve, per haver iniciat els tràmits per a la compra de les urnes del referèndum.

Mas ho ha dit des de la Pobla de Segur, on aquest dimarts s'ha celebrat l'Assemblea del Partit Demòcrata de la vegueria de l'Alt Pirineu. A l'acte també hi han participat la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, el coordinador organitzatiu David Bonvehí, i la senadora per la demarcació de Lleida Mayte Rivero. 

Mas ha dit que "l'Estat haurà de començar a fitxar nous fiscals" i ha afegit que "no tindran prou fiscals per tantes querelles". De la seva banda, la coordinadora general, Marta Pascal, ha afirmat que s'ha constatat un cop més la "fòbia" que té el govern espanyol amb les urnes i ha afegit que aquesta fòbia es converteix en "amor absolut a que la gent pugui expressar-se i a la democràcia".

Artur Mas s'ha referit a l'Estat com a "intolerant", "que no li agrada el vot de la gent", que "no entén el fet català" i que "no entén les aspiracions d'autogovern i llibertat" del poble català. Per tots aquests motius, Mas creu que l'Estat ho vol "amputar" tot.
 
El president ha fet una crida a tothom a votar sí al referèndum, argumentant que es guanyarà en democràcia, amb economia i amb polítiques socials. Pascal, de la seva banda, ha encoratjat la militància a defensar les seves idees tot i els "atacs" que arriben del govern espanyol i ha afegit que són conscients que les institucions judicials intenten "minar la moral de la gent".

La senadora Mayte Rivero ha assegurat que el Partit Demòcrata al Pirineu ja està preparat a la línia de sortida per començar la campanya del Sí al referèndum: "Estem encoratjats per treballar en la campanya del sí i ens deixarem la pell per aquest referèndum que farem, sí o sí". Rivero també ha subratllat que, des del Pirineu, s'afronten "les properes eleccions municipals amb optimisme perquè tenim molta capil·laritat". "Tenim presència a tots els municipis i a totes les institucions, i fa molt temps que treballem des del territori per al territori", ha sentenciat.  
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació