Dijous, 2 de maig de 2024
Museus

Esterri d'Àneu i Isona celebraran el Dia Internacional dels Museus

Els conflcites bèl·lics seran el fil conductor del cicle d'activitats

Redacció 16 de maig de 2017 a les 10:40
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu participa en el Dia Internacional dels Museus | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i el Museu de la Conca Dellà commemoraran el Dia Internacional dels Museus amb un conjunt d'activitats relacionades amb els conflictes bèl·lics. Els equipaments culturals membres de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l'Aran exposaran, del 18 al 21 de maig, peces relacionades amb conflictes bèl·lics al llarg de la història i acolliran un cicle de conferències i documentals sobre els efectes dels conflictes actuals. 

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu exposarà un conjunt de llibretes, contes i material escolar per expressar la mirada infantil de la Guerra Civil. A més, l'Ecomuseu prepara un cap de setmana ple d'activitats. El divendres, es presentarà l'ONG Heritage for Peace, a càrrec d'Isaber Sabrine. El dissabte a la tarda, hi ha previst un col·loqui titulat "Per a què serveixen els museus? El paper dels museus davant els conflictes i les necessitats socials. Del Raval a la guerra de Síria". Per completar la jornada, a les deu de la nit, la narradora Pilar Puig narrarà històries en la vetllada "N'hi ha per tot arreu". 

De la seva banda, al Museu de la Conca Dellà s'hi podrà veure un fragment de mànec d'un cullerot per servir vi que portaven els soldats romans i que data del segle I dC. El Cafè Modern d'Isona acollirà, dissabte a les set del vespre, la conferència "El drama de les persones refugiades: la no-acollida europea", que anirà a càrrec de l'experta en temes del Pròxim Orient Gemma Casal. 

El dijous 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacionals dels Musueus, les portes de l'Ecomuseu estaran obertes a tots els visitants de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre. El Museu de la Conca Dellà obrirà de onze del matí a dues del migdia. 
 

Consulta el programa d'activitats

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació