Divendres, 26 d'abril de 2024
meteorologia

Calorada a la vista en ple mes de maig

Les temperatures superaran els 30 graus a partir de dilluns a l'interior però amb sol arreu | Cap de setmana amb possibilitat de ruixats, més aviat puntuals i de curta durada

Redacció 12 de maig de 2017 a les 09:10

Temperatures previstes a 500 hPa entre els dies 19 i 20 de maig. Font: GFS


La inestabilitat d'aquests dies i l'ambient suau o fresc tenen els dies comptats. Si fem cas de les previsions que indiquen pràcticament tots els mapes meteorològics de cara a la setmana que ve, estem a les portes d'una calorada estiuenca a ple més de maig amb temperatures que superaran clarament els 30ºC a l'interior del país.

El temps canviarà radicalment a partir del mateix dilluns de la pròxima setmana amb sol arreu i unes temperatures que cada dia pujaran més que el dia anterior. Tot plegat serà degut a una glopada d'aire molt càlid procedent del nord d'Àfrica que farà disparar els termòmetres a valors més típics de principis d'estiu o del mes de juliol que no pas de maig.

D'aquesta manera, les temperatures màximes podran arribar a situar-se entre els 30ºC i els 35º a gran part de l'interior del territori, mentre que quedarien més frenades a la costa, sobretot per la marinada que aportarà aire temperat d'un Mediterrani que encara està fred. Pel que fa a les mínimes, també pujaran però durant la nit es podrà dormir bé amb valors que es mantindran per sota dels 20ºC.

Una situació atípica per l'època de l'any en la que ens trobem i que haurem d'anar a seguir amb atenció de cara als propers dies per acabar-la de confirmar.  Sembla que haurem de fer el canvi d'armari més aviat del que esperàvem.

Cap de setmana amb possibilitats de ruixats

Pel que fa a les properes hores, segons el pronòstic de Meteopirineus Catalans, aquest divendres i el cap de setmana, vindrà marcat per la presència d'estones de clarianes i per alguns ruixats i tronades, més aviat puntuals i de curta durada, i que es podran presentar durant les pròximes tardes.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació