Dilluns, 29 d'abril de 2024
castell de mur

Inaugurades les obres de contenció i condicionament del conjunt de Mur

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, inaugura i visita les obres, que milloren la seguretat i la imatge de la col·legiata i el castell

Jordi Ubach Llorens 9 de maig de 2017 a les 10:00
El president de la Diputació de Lleida va visitar les obres | Llibert Cases
Coincidint amb el tradicional aplec de Mur, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va inaugurar diumenge les obres de contenció i restauració realitzades a l'entorn del conjunt monumental de Mur, format per la col·legiata de Santa Maria de Mur i el castell de Mur. Les obres han consistit en la construcció de dos murs de contenció paral·lels de 135 metres de llarg a la cara nord, una zona que ha sofert moviments en els últims anys.

A més, s'ha fet una neteja i condicionament de vegetació i matolls de l'entorn del conjunt. Tal i com ha explicat l'alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, l'actuació s'ha fet, en primer lloc, per tal de millorar la imatge dels edificis i, en segon lloc, per tal de millorar les vistes a la Conca de Tremp, que ara són "impressionants", segons l'alcalde. L'actuació ha estat finançada per un PUOSC de la Generalitat i per la Diputació de Lleida, que ha aportat 25.000 euros.
 

La neteja de vegetació ha millorat les vistes a la Conca de Tremp. Foto: Darío Albert


Reñé va ser rebut per l'alcalde de Castell de Mur i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, entre d'altres autoritats. Junts van fer una visita guiada al conjunt del castell i de la col·legiata i posteriorment, van inaugurar les obres. Després de la tallada de cinta, van visitar les obres.
 

La neteja permet una millor visibilitat del conjunt monumental. Foto: Llibert Cases

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació