Dijous, 25 d'abril de 2024
Fira

Tremp viu una concorreguda fira de foc, tradició i gastronomia

El renovat tast gastronòmic i la 2a trobada de bestiari de foc de Catalunya, els actes amb més afluència de la 53a Fira de Primavera

Jordi Ubach Llorens 8 de maig de 2017 a les 09:41
La rambla Doctor Pearson, durant la cercavila d'aquest diumenge al matí | Jordi Uriach
Tremp ha tancat aquest diumenge al vespre una reeixida Fira de Primavera, la 53a, una mostra carregada de propostes lúdiques, culturals, musicals i gastronòmiques. Especialment concorreguda va ser la primera edició del "Pallars Food Fest", un sopar tast gastronòmic que dissabte va tenir la participació dels restauradors de la comarca i que va congregar un miler de persones al pavelló del Casal.

No menys destacable i amb una gran participació de la ciutadania va ser la 2a trobada de bestiari de foc de Catalunya "Pallars de Foc", en què van participar 10 bèsties vingudes d'arreu del país i que van protagonitzar un correfoc lluminós pels carrers de la ciutat. Les colles convidades d'enguany han estat les de Mataró, l'Hospitalet de Llobregat, Montornés del Vallès, Alguaire, Sarrià, Artesa de Lleida, Vandellós, Argentona i Cambrils.
 

Josep Rull ha inaugurat la 53a Fira de Primavera de Tremp. Foto: Jordi Ubach


L'encarregat d'inaugurar la fira, dissabte al matí, va ser el conseller de Territori, Josep Rull, que va destacar l'"optimisme econòmic" que viu el país. Els carrers i places de Tremp ha estat l'escenari, els dos dies, d'un bon nombre d'expositors de tots els àmbits i de diverses activitats com els aperitius i concerts al carrer de l'Escola de Música de Tremp, l'actuació dels Castellers d'Altafulla i de Roquetes i la cercavila amb els Gegants de Tremp.

La bona meteorologia ha ajudat a que moltes persones s'animessin a passejar per la ciutat i conèixer altres propostes del programa, com la trobada de vehicles clàssics de diumenge, que malgrat haver-hi aquest cap de setmana moltes altres trobares per Catalunya ha aplegat 51 cotxes i 10 motos. Ahir a la tarda també es va celebrar el tast de vins envellits a l'embassament de Sant Antoni, al qual hi van participar diferents restauradors de la comarca, la DO Costers de Segre i experts en vi.
 

53a Fira de Primavera de Tremp Foto: Jordi Uriach

 
L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha valorat molt positivament el suport institucional de tota la comarca, que es bolca en aquesta fira fent-se-la seva i entenent que té repercussió en tot el Pallars; gairebé tots els alcaldes i la major part de les autoritats locals van assistir a l'acte inaugural.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació