Dijous, 25 d'abril de 2024
cursa

Arriba la 7a cursa popular Vila Comtal de Sort

Al mateix temps es disputarà el 8è cros comarcal del Pallars Sobirà, dirigit als atletes més joves

Redacció 5 de maig de 2017 a les 10:38
El cros comarcal aplegarà prop d'un centenar de joves atletes | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Sort i el Consell Esportiu del Pallars Sobirà organitzen, un any més, la cursa popular Vila Comtal de Sort i el cros comarcal del Pallars Sobirà, que aquest diumenge arriben a la 7a i 8a edició respectivament amb el mateix format, circuits i nombre de categories que en edicions anteriors. La prova té per objectiu la difusió de l'esport i els seus valors de respecte i salut, i hi poden participar des dels més petits fins als més veterans.

La cursa popular té un recorregut de 5 quilòmetres pel Batlliu de Sort i es pot fer corrent o caminant en les categories de veterà, sènior o juvenil. El cros comarcal estarà format per les categories cadet (5.000 metres), infantil (1.300), aleví (1.000), benjamí (700) i prebenjamí (300). També hi haurà circuits especials per la categoria Pollets.

L'organització compta amb més de 40 voluntaris de diferents àmbits per tal de fer possible aquest esdeveniment, que es vehiculen mitjançant la col·laboració de les AMPA de la comarca, els diferents coordinadors escolars i responsables de centres i els alumnes de cicles d'esports de grau mitjà i superior de l'Institut Hug Roger III de Sort.

La cursa, que donarà inici a les 9h del matí, compta a més amb el suport de nombrosos comerços i entitats del municipi de Sort i la comarca, que cedeixen recursos humans o materials o bé col·laboren amb obsequis per als guanyadors de les diferents categories. El lliurament de trofeus es preveu cap a les 13h del migdia.

Aquest esdeveniment, gratuït pels menors de 16 anys i amb un preu de 5 euros pels majors, forma part de l'Encamada 2017, la lliga escolar de curses de muntanya coordinada pel Consell Esportiu del Pallars Sobirà juntament amb la UltraXics Valls d'Àneu, el Cross del Cardós i la MiniMilla d'Àreu i que enguany arriba a la segona edició.

Talls de carrers

Amb motiu de la cursa, l'Ajuntament de Sort informa que diumenge, de 7h a 15h, es prohibirà el trànsit i l'estacionament de vehicles a l'avinguda Comtes de Pallars i al carrer Doctor Carles Pol i Aleu. El recorregut alternatiu que s'ofereix és l'avinguda Montserrat.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació