Dissabte, 20 d'abril de 2024
Palentologia

Les restes de dinosaures del Pallars centraran els actes del Geolodía 2017

Geolodía és una jornada de geologia que se celebra simultàniament a diverses ciutats espanyoles

Redacció 4 de maig de 2017 a les 10:47
Els participants visitaran jaciments palenteològics d'Isona i Conca Dellà | Turisme Pallars Jussà
El territori del projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec acollirà aquest dissabte la jornada de Geolodía 2017. Amb el nom de “Els últims dinosaures d’Europa” aquesta trobada té l’objectiu de relacionar la constant evolució geològica i la seva incidència per a recrear els ambients on habitaven aquests grans vertebrats. La jornada pretén seguir les seves traces per palpar de primera mà quan, com i quines espècies hi van viure, i la seva coherència amb un paisatge canviant.

Des de Tremp a Coll de Nargó es recorreran els principals afloraments i paisatges que permetran realitzar un viatge didàctic en el temps, de més de 66 milions d’anys. Els participants observaran les restes fòssils de petjades, d’ous i un dels colls més grans trobats als Pirineus, en procés de preparació. 

El Geolodía és una jornada de divulgació amb l'objectiu d'apropar la geologia i la professió del geòleg a la societat. Es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, a partir del 2011, es va convertir en un esdeveniment d’àmbit nacional que se celebra simultàniament a totes les províncies, amb una excursió de camp gratuïta, guiada per geòlogues i geòlegs, i oberta a tot tipus de públic. Aquesta activitat és una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geológico y Minero de España (IGME).

En l’organització d’aquesta activitat hi ha participat el projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec conjuntament amb el CST Pirineus de l’ICGC (Seu Científica del projecte Geoparc), l’Institut Català de Paleontologia Museu Crusafont (ICP), el Museu de la Conca Dellà i Dinosfera. S’ha comptat amb la col·laboració dels Ajuntaments de Tremp, Coll de Nargó i Isona i Conca Dellà, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Epicentre, Eureka SGN i Geosilva.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació