Dijous, 18 d'abril de 2024
emprenedoria

Un pallarès al capdavant d'una de les autoescoles més innovadores d'Espanya

Carlos Duran, de Salàs de Pallars, és cofundador d'hoy-voy, un model basat en algoritmes i que garanteix l'aprovat a l'alumne

Jordi Ubach Llorens 28 d'abril de 2017 a les 10:36
Carlos Duran, natural de Salàs de Pallars, està al capdavant del projecte | hoy-voy
Carlos Duran, natural de Salàs de Pallars, és cofundador d'hoy-voy, una de les autoescoles més innovadores del mercat. El seu model de negoci es basa en un revolucionari sistema que té en la innovació tecnològica un dels seus principals pilars, gràcies a la intel·ligència artificial i a la creació d'algoritmes que permeten automatitzar els processos. Un exemple és una aplicació per fer tests online que s'adapta als coneixements de cada alumne i el guia en el seu aprenentatge per assegurar l'èxit.

Duran va muntar l'empresa, juntament amb Jordi López, ara fa cinc anys. En l'actualitat compten ja amb una plantilla d'uns 200 treballadors que donen servei a un total de més de 1.000 alumnes al mes, als quals garanteixen l'aprovat. De no ser així, els retornen els diners. Els sistemes propis que garanteixen l'aprovat i la seva tecnologia han estat la peça clau per ajudar als alumnes a millorar la seva experiència a l'hora d'aconseguir el carnet de conduir.

En cinc anys de vida, més de 20.000 alumnes han confiat en hoy-voy, dels quals hi ha un 73% que ha tancat l'expedient aprovant a la primera. En el cas dels exàmens teòrics, les xifres són encara més contundents i l'índex d'aprovats és del 90,45% entre els alumnes que segueixen el seu mètode. L'empresa, a més, es caracteritza per comptar amb una flota de vehicles del model Mini Countryman.
 

Tots els vehicles d'hoy-voy són del model Mini Countryman. Foto: hoy-voy


hoy-voy també suposa una revolució pel que fa a la seva política de preus. Segons explica Duran, "tenim un model de tarifes dinàmiques semblant al que ja està estandarditzat en el món de les companyies aèries, que ens permet que els alumnes que no aprovin no paguin, sense que això suposi renunciar a la qualitat, gràcies al nostre mètode acadèmic", ha afirmat.

En aquest sentit, durant els seus cinc anys d'història, hoy-voy ha realitzat més de 396.000 classes pràctiques a alumnes, adaptant tarifes i horaris a la demanda i disponibilitat d'horaris i professors. L'empresa va tancar l'any 2016 amb una facturació rècord de 4.705.475 euros, xifra que preveu doblar aquest any.

Obertura a Lleida
 
La cadena segueix la seva expansió territorial i arriba a Lleida. Aquest és el setzè centre franquícia de l'autoescola, que acaba de celebrar els seus primers cinc anys de vida superant la xifra dels 20.000 alumnes des dels seus inicis. El nou centre, situat a l'avinguda de Balmes, 22 de la capital del Segrià, es posa com a objectiu arribar als 450 alumnes anuals el seu primer any.

A banda de Lleida, la cadena d'autoescoles té centres a Barcelona ciutat (on actualment té 3 autoescoles), Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Girona, Granollers, L'Hospitalet, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Terrassa. Els plans d'expansió de la companyia passen per l'obertura de centres fora de Catalunya. En una primera fase, hoy-voy obrirà a Valladolid, Madrid, Palma de Mallorca i a Castelló.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació