Divendres, 19 d'abril de 2024
Mont-rebei

Mont-rebei manté la reserva prèvia pel cap de setmana de l'1 de maig

Els gestors de l'espai consideren que la reserva prèvia va minimitzar els problemes per Setmana Santa | Pel proper cap de setmana llarg es preveu una alta afluència de visitants en aquest espai natural

Jordi Ubach Llorens 27 d'abril de 2017 a les 09:27
Una senderista amb uns prismàtics al congost de Mont-rebei | FCLP
La Fundació Catalunya-La Pedrera, entitat que gestiona el congost de Mont-rebei, ha anunciat que mantindrà de cara al proper cap de setmana llarg de l'1 de maig les mesures de regulació per l'accés dels visitants a l'aparcament de la Masieta. Per aquest motiu, recorda que cal fer la reserva anticipada a través del web, ja que es preveu que aquest sigui un cap de setmana amb una alta afluència de visitants a l'espai.

Aquestes mesures, que ja es van posar en marxa durant la passada Setmana Santa, no van resultar suficients, ja que el Divendres Sant, per exemple, hi havia més cotxes estacionats als laterals de la carretera -uns 200 segons l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra- que no pas a l'aparcament, amb capacitat per a uns 150 vehicles.

No obstant, la Fundació Catalunya-La Pedrera considera que les mesures "van resultar satisfactòries" perquè, segons afirmen, "van servir per minimitzar els problemes provocats per la massificació" al congost, per "reduir la saturació" i al mateix temps, "van permetre guanyar tranquil·litat als visitants", asseguren. Segons l'organisme, per Setmana Santa van entrar un 14% menys de vehicles a l'espai natural.
 

Panell informatiu instal·lat a uns set quilòmetres de l'aparcament. Foto: FCLP


El director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Miquel Rafa, ha valorat positivament les mesures adoptades. "Cal tenir en compte que és un sistema que encara no té un mes de vida i que comporta un reeducament dels visitants", ha destacat. Les mesures de regulació del congost de Mont-rebei es van posar en marxa amb el consens de l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga i altres administracions de la zona com el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

A banda de la reserva prèvia, també s'han instal·lat al mateix accés un panell lluminós amb informació en temps real de l'estat d'ocupació de l'aparcament, i diverses senyals recordant que no es pot aparcar a la carretera d'accés.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació