Dissabte, 20 d'abril de 2024
Meteorologia

L'hivern es resisteix a marxar amb nevades de fins a 30 centímetres a Espot

El fred també ha fet acte de presència aquest dijous arreu del Pallars | Les precipitacions, amb una cota que anirà pujant, no es reproduiran divendres

Jordi Ubach Llorens 27 d'abril de 2017 a les 08:54
Aquest és l'aspecte que presentava aquest migdia la cota 1.500 de l'estació d'Espot | ACN
Neu a les portes del mes de maig. Tal i com s'havia anunciat, la baixada de temperatures ha provocat que la cota s'hagi situat a només 900 metres, i puntualment per sota. Tot plegat ha provocat que no només hagi nevat als punts més alts sinó a les valls pirinenques en localitats com Esterri d'Àneu o Capdella, entre altres. 

Alguns dels gruixos que s'han registrat fins aquest migdia són els 31 centímetres a la cota 2.519 d'Espot, els 28 centímetres a la cota 2.266 de la Bonaigua, els 20 centímetres a la cota 2.535 de Boí, els 14 centímetres a la cota 2.451 al pic de Salòria o els 7 centímetres de Tavascan. Les temperatures també són d'hivern i a la cota 2.500 d'Espot, per exemple, s'ha arribat als -7,8°C.
 
Les precipitacions, amb una cota que anirà pujant al llarg del dia fins als 1.200 metres, es mantindran aquest dijous però ja no es reproduiran el divendres. Demà, l'ambient serà fred i no es descarten glaçades a l'interior. Tanmateix, les temperatures es començaran a recuperar a partir de dissabte amb una situació, però, que no acabarà de fer el tomb.

En aquest sentit diumenge es podrien repetir els ruixats i els xàfecs mentre que dilluns el temps s'estabilitzaria definitivament.
 

Espot sota una fina capa de neu a primera hora d'aquest matí. Foto: Josep Vidal

 

Neu en un cotxe, aquest dijous, a Alt Àneu. Foto: Meteopallars

   

       

 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació