Divendres, 26 d'abril de 2024
guerra civil

​Cicle documental a Esterri d'Àneu per divulgar el paper revolucionari de les dones

Es projectaran dos obres sobre les revolucionàries Mika Feldman i Federica Montseny

Redacció 26 d'abril de 2017 a les 12:48
Imatge promocional del documental sobre Mika Feldman | Cedida
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i la Biblioteca d'Esterri d'Àneu donaran a conèixer amb un cicle documental que tindrà lloc aquest cap de setmana les figures de Mika Feldman i Federica Montseny, una argentina que va liderar una columna del POUM durant el conflicte bèl·lic i la primera dona ministra a Espanya durant la Segona República, respectivament.

El cicle, titulat Guerra Civil i Dones revolucionàries pretén divulgar el paper revolucionari de Feldman i Montseny durant la Guerra Civil. El cicle s'iniciarà dissabte a les 19h amb el documental Catalunya màrtir i batallons de muntanya, una sèrie de gravacions sobre aquest període realitzades per la Generalitat de Catalunya.

La jornada de diumenge servirà per divulgar la importància i el rol de les dones durant el conflicte bèl·lic a través de la difusió de dos documentals poc coneguts i exhibits que presenten les figures de Mika Feldman i Federica Montseny.

A Mika, mi guerra de España, es presentarà la història de Mika Feldman, una dona argentina que va acabant sent la capitana d'una columna del Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM) durant la Guerra Civil. La presentació tindrà lloc a les 19h i comptarà amb la participació de Cristina Simó, de la Fundació Andreu Nin.

El segon documental, que es projectarà a les 22h, és Federica Montseny, l'indomptable, que explica la vida de la política i sindicalista anarquista espanyola, que durant la II República es va convertir en la primera dona ministra d'Espanya. En la xerrada posterior a la projecció del documental hi participarà Jean Paul Gambier, nét de Federica Montseny.

Les projeccions tindran lloc a la Quadra de l'Ecomuseu amb entrada gratuïta. Després de les projeccions, se celebrarà un cinefòrum.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació