Dilluns, 29 d'abril de 2024
Loteria

La Lotto 6/49 deixa cinc milions d'euros a Esterri d'Àneu

Només hi ha hagut un encertant de la combinació guanyadora, segellada al quiosc llibreria Casa Manela

Redacció / ACN 23 d'abril de 2017 a les 17:55
Marta Ricou mostra orgullosa el premi repartit aquest cap de setmana | ACN
El quiosc-llibreria Casa Manela d'Esterri d'Àneu ha repartit aquest dissabte un total de 5.040.515 euros a un sol jugador de la Lotto 6/49. La combinació guanyadora en la categoria 6/6, la 2-3-11-12-22-33, ha tingut només un únic encertant, que ha validat el bitllet en aquest municipi. La quantitat guanyada formava part d'un pot especial en joc per commemorar el 30è aniversari de Loteria de Catalunya.  

La mecànica del sorteig, que se celebra cada dimecres i dissabte, consisteix a escollir sis números d'entre els 49 possibles, als que s'hi afegeix dos de complementaris per augmentar la quantitat del premi. 

Es desconeix l'agraciat

"T'ha tocat la loteria?" És la pregunta més habitual d'aquest dilluns a Esterri d'Àneu, quan s'ha conegut que l'estanc Casa Manela ha repartit més de 5 milions d'euros en un únic premi. Els veïns s'han apropat encuriosits a l'estanc per conèixer si havia aparegut el premiat, que de moment es manté en l'anonimat.

L'únic que es sap que la persona agraciada va fer una única jugada d'un euro i va deixar que la màquina escollis els números a l'atzar. Amb aquesta tirada no va utilitzar la figura del joquer, perquè d'haver-la utilitzat el premi s'hauria doblat. 

Marta Ricou, responsable de l'estanc, ha explicat que abans de repartir el premi s'havia plantejat retirar de l'estanc la màquina per jugar a la Lotto 6/49 donat que des del mes d'octubre, mes en que pren possessió del negoci, feien una mitjana de 15 apostes setmanals. El premi que han repartit els ha fet replantejar aquesta idea i confien ara en augmentar el número de jugadors. 
 

Veïns i curiosos s'han acostat aquest dilluns fins a l'establiment. Foto: ACN


La titular de l'estanc ha explicat que tenen uns cinc jugadors fidels, però cap d'ells ha estat l'agraciat. La mitja dotzena restant de butlletes segellades, entre les que es troba la premiada, poden pertànyer a veïns de la zona o a algun turista que ha passat els darrers de Setmana Santa al Pallars.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, s'ha mostrat satisfet pel fet que la localitat hagi repartit un premi d'aquestes característiques i ha dit que si no ha deixat milions al poble al menys els ha donat una mica de ressò mediàtic. Villuendas espera que en el cas que l'agraciat sigui del poble, inverteixi part del premi al mateix municipi d'Esterri d'Àneu. 

Celebració doble

La celebració del premi a Casa Manela ha estat doble, ja que ha coincidit amb l'aniversari de la seva propietària, Marta Ricou. Per aquesta doble celebració han convidat a cava i bombons als veïns que s'han apropat a l'estanc a preguntar encuriosits. Com a premi per haver venut la butlleta, l'estanc s'emporta, a més, l'1% del total del premi, és a dir, uns 50.000 euros bruts, als que s'han de restar un 20% de retenció.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació