Diumenge, 5 de maig de 2024
Montsec

Ajornada la declaració del Parc Natural del Montsec per falta de recursos

Els pressupostos de la Generalitat no tenen cap partida destinada a aquest projecte

Redacció 20 d'abril de 2017 a les 11:20
El Parc Natural del Montsec engloba 30.000 hectàrees de 13 municipis | Albert Simon
El Govern de Catalunya ajorna la declaració del Parc Natural del Montsec. El delegat del govern a la demarcació de Lleida, Ramon Farré, ha assegurat que la iniciativa continua sobre la taula però no es tirarà endavant fins que no hi hagi els recursos necessaris. Els comptes pressupostaris per al 2017 no compten amb cap partida destinada a aquest projecte. D'aquesta manera, no es complirà la previsió que el febrer de 2014 va fer el llavors conseller de Territori, Santi Vila, que va anunciar que la declaració del parc arribaria abans del 2017. 

El Parc Natural del Montsec és una reivindicació que es remunta al 1987, quan el Parlament va aprovar una proposta no de llei perquè el territori es declarés parc natural. No va ser fins el 2010 quan el llavors conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va anunciar que s'impulsaria el projecte. En la primera legislatura del govern convergent no es va avançar res i fins a l'any 2014 no es va reprendre el tema. És llavors quan Vila va anunciar que la declaració arribaria a finals del 2016, tot i que més tard, Medi Ambient va apuntar com a data a inicis del 2017. 

El Parc Natural del Montsec englobaria 30.000 hectàrees repartides en 13 municipis del Pallars Jussà i la Noguera, entre ells els de Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana, Sant Esteve de la Sarga, Tremp i Talarn.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació