Dissabte, 27 d'abril de 2024
caça

Tremp adjudica els permisos de caça per a la temporada 2017-18

En total 64 cabirols podran ser abatuts aquesta temporada

Redacció 18 d'abril de 2017 a les 09:37
El regidor Antoni Flores entregant les anelles a la Societat de Caçadors del Montsec | Aj. Tremp
Un total de 64 cabirols i 3 cérvols podran ser abatuts aquesta temporada a les àrees privades de caça de Tremp. La meitat de les peces són mascles, fet pel qual tenen un valor cinegètic més elevat. Així, enguany han sortit a subhasta 18 exemplars qualificats de trofeu i se n'han pagat a uns preus que van dels 300 als 400 euros.

Un total de 32 anelles es repartiran entre els interessats que han participat en la licitació i les dues societats de caçadors del municipi: la del Montsec de Tremp i la de la Terreta, amb les que l'Ajuntament gestiona la caça municipal. Els diners obtinguts de la venda de permisos reverteixen directament en la millora dels camins d'accés als conreus.

A diferència d'altres zones, el cabirol no és una espècie que generi danys en els conreus, a causa de la seva gran densitat. El senglar, en canvi, sí que crea importants danys si no es realitza una acurada gestió de les peces a capturar. En el cas de Tremp ja s'han demanat per aquest any les autoritzacions per a batudes extraordinàries.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació