Divendres, 26 d'abril de 2024
Meteorologia

Xàfecs de tarda, aperitiu d'una notable caiguda de temperatures

A partir de dimecres els termòmetres poden retrocedir entre 5 i 10 graus | Les glaçades reapareixeran a l'interior i les nits seran hivernals

Redacció 18 d'abril de 2017 a les 09:56
Els xàfecs podrien aparèixer novament aquesta tarda | Martí Albesa
El temps pràcticament estival té les hores comptades. Aquest migdia tornarà a ser calorós però a la tarda reapareixeran els ruixats de tarda a l'interior, després de dos dies d'absoluta calma meteorològica. Els xàfecs es concentraran en comarques com el Ripollès i la Garrotxa, però no es descarten en altres punts del Pirineu i el Prepirineu així com al nord de la Catalunya Central.

Tot plegat és l'aperitiu del canvi brusc de temps d'aquest dimecres que ens portarà a un ambient més propi d'inici de primavera o, fins i tot, de finals de l'hivern. En aquest sentit, les temperatures cauran entre 5 i 10ºC de manera brusca i podran reaparèixer les glaçades, no només al Pirineu i a l'interior, sinó fins i tot al Prelitoral. Al migdia, on el sol dominarà, l'ambient serà suau i no es preveuen pluges.

La situació es mantindrà, com a mínim, fins al divendres i tot apunta que les temperatures remuntaran de cara al cap de setmana de Sant Jordi, que s'espera assolellat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació