Diumenge, 5 de maig de 2024
Reciclatge

Alumnes del Maria Immaculada de Tremp recullen mòbils per enviar-los a reciclar

Se sumen a la campanya "Mobilitza't per la Selva" de l'Institut Jane Goodall

Darío Albert 10 d'abril de 2017 a les 11:16
El col·legi Maria Immaculada ha recollit prop de 100 telèfons mòbils | Flors Moreno
Els alumnes del col·legi Maria Immaculada de Tremp han recollit prop de 100 telèfons mòbils, en el marc de la campanya "Mobilitza't per la selva". El projecte, promogut per l'organització Institut Jane Goodall, insta la ciutadania a enviar aquests aparells per reciclar-ne els elements que encara puguin ser útils i dipositar correctament les substàncies tòxiques que contenen. 

La recollida de mòbils va iniciar-se l'any 2014, quan els alumnes que llavors feien 4t d'ESO van conèixer la problemàtica relacionada amb el coltan en una visita a l'Epicentre. Aquesta setmana ha enviat els aparells recollits a l'empresa Movilbak, que es dedica a la reutilització de telèfons mòbils.

Per cada aparell rebut, Movilbak aporta a l'Institut Jane Goodall una part del seu valor. A més, l'ONG sorteja mensualment un apadrinament del programa de rescat de ximpanzés "Chimpamig@s", entre els donants, com a agraïment i per mostrar-los l'impacte positiu de les aportacions. 

El coltan és un mineral utilitzat en l'elaboració d'aparells tecnològics. Gran part de les reserves mundials d'aquest mineral es troben a la República Democràtica del Congo, una zona de permanent conflicte. Segons l'organització, l'extracció il·legal del coltan utilitza mà d'obra infantil o semiesclavitzada, a més de destruir els hàbitats de espècies com els ximpanzés i goril·les, en perill per la caça furtiva i la desforestació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació