Divendres, 19 d'abril de 2024
carenes

Prop de 600 persones participen a la 8a Caminada de les Carenes

La cursa s'ha desenvolupat sense cap incidència en una jornada on ha regnat el temps assolellat i el bon ambient

Jordi Ubach Llorens 9 d'abril de 2017 a les 18:55
Un grup de corredors completant un dels tres recorreguts de la prova | Llibert Cases
Multitudinària. Així es podria definir, un any més, la caminada de les Carenes. La marxa esportiva que uneix les poblacions del Pont de Suert i Tremp per camins tradicionals, ramaders i forestals va concentrar, ahir, prop de 600 persones disposades, les més ben preparades, a completar els 51 quilòmetres que uneixen els dos municipis pirinencs. D'altres van recórrer els 28,3 quilòmetres que separen Adons de la capital del Pallars Jussà en la modalitat menys exigent, mentre que els més menuts van participar juntament amb les seves famílies a la Carenetes, de 9 quilòmetres, els que hi ha entre el nucli de Gurp i Tremp.

La caminada, que enguany ha arribat a la vuitena edició, es va desenvolupar amb total normalitat. El temps primaveral de sol i bona temperatura va regnar durant tota la jornada, un fet que els corredors van agrair, especialment després de l'edició de l'any passat, que es va desenvolupar sota l'amenaça de la pluja. També va ser una constant el bon ambient entre tots els participants.

De fet, aquest és un dels objectius principals de la prova, que està inclosa en el calendari de la copa catalana de caminades de resistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Des dels inicis, la cursa manté com a filosofia fomentar l'hàbit saludable de caminar i potenciar l'associacionisme i la col·laboració entre els dos municipis.

En el marc purament competitiu, els guanyadors del tram del Pont de Suert a Tremp van ser Albert Vilardell, amb un temps de 5 hores i 28 minuts, i Cristina Garrobo, amb un temps de 7 hores i 51 minuts. Pel que fa al tram d'Adons a Tremp, els vencedors van ser David Carrasco, amb 2 hores i 30 minuts, i Giulia Portaluri, amb 3 hores exactes. La Carenetes se la van adjudicar Miquel Muñoz, amb 54 minuts, i Natalia Sabaté, amb un temps d'1 hora i 17 minuts.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tremp, Francesc Castells, va destacar l'alta participació que, des de fa anys, registra la caminada de les Carenes. Segons Castells, l'objectiu, ara, és aconseguir difondre una cursa “ja consolidada” per tal que, en les properes edicions, hi participi encara més gent. La majoria dels corredors provenen de les comarques pallareses i de l'Alta Ribagorça, però també s'hi inscriu gent vinguda d'arreu de Catalunya.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació