Dijous, 25 d'abril de 2024
crae

Tremp comptarà amb un centre d'acolliment de menors tutelats

S'ubicarà al carrer Girona i oferirà 10 places per a infants i adolescents a partir del proper curs | El centre donarà feina a una desena de professionals

Redacció 6 d'abril de 2017 a les 09:21
El CRAE de Tremp oferirà 10 places per a menors tutelats | Arxiu
Tremp comptarà a partir del proper curs amb un Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE). La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ho va confirmar dimarts en una roda de premsa a Lleida. El centre estarà ubicat en un pis del carrer Girona i oferirà 10 places per a infants i adolescents tutelats. La situació del centre a Tremp ha provocat el malestar de bona part dels veïns de l'edifici on està previst que s'ubiquin les instal·lacions, en un primer pis de propietat privada. 

L'empresa que gestionarà el centre ha arribat a un acord amb els propietaris del pis i ja ha sol·licitat la llicència d'obres i de serveis a l'Ajuntament de Tremp. La regidora de Benestar, Míriam Pla, ha explicat que el nou CRAE de Tremp donarà feina a una desena de professionals -vuit educadors socials i un coordinador- i ha confirmat que ja s'han iniciat les entrevistes al personal. Segons Pla, es prioritzarà que els treballadors siguin de la comarca.

A banda del de Tremp, la Generalitat crearà tres CRAE més, a Juneda, la Seu d'Urgell i Lleida. Així, els centres d'acolliment a la demarcació de Lleida passaran de set a deu, fet que permetrà augmentar de 154 a 180 les places augmentades. A la demarcació de Lleida, hi ha 461 infants tutelats en mesura protectora, 193 dels quals viuen en un recurs residencial.

Què és un CRAE?

Els Centres Residencials d'Acció Educativa són serveis residencials d'acolliment, per a la guarda i educació dels seus usuaris -infants i adolescents- mentre no poden retornar amb la seva família o se'ls troba una família acollidora. Tots els centres residencials d'acció educativa tenen un projecte educatiu validat per l'organisme competent i els professionals d'atenció directa són educadors socials.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació