Dilluns, 29 d'abril de 2024
tren dels llacs

La nova temporada del Tren dels Llacs començarà el 15 d'abril

El servei turístic completarà 30 viatges sense interrupció, 26 dels quals amb el tren històric i 4 amb el tren panoràmic

Jordi Ubach Llorens 24 de març de 2017 a les 10:17
El tren panoràmic substituirà l'històric les quatre setmanes de ple estiu | FGC
La nova temporada del Tren dels Llacs començarà el 15 d'abril i finalitzarà el 28 d'octubre, amb la previsió de completar 30 viatges sense interrupció, 26 dels quals amb el tren històric i 4 amb el tren panoràmic. Així s'ha donat a conèixer aquest dijous durant la reunió de la Comissió de seguiment del servei de transport públic Lleida-la Pobla de Segur-Esterri d'Àneu, que s'ha celebrat a Tremp.

Durant la sessió també s'han exposat les dades de l'any 2016, avançades per aquest diari a principis d'any. Durant l'any 2016 es van realitzar un total de 111.241 viatges, que sobre els 60.205 de l'any anterior, representa un augment del 85%. També s'ha destacat que els dies de la setmana en què hi ha una major afluència de viatgers són els compresos entre dilluns i dijous.
 
Pel que fa a la satisfacció dels usuaris, cal destacar que es puntua la línia en 75,61 sobre 100, assolint xifres lleugerament superiors a les línies també gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Barcelona-Vallès (74,91) o la Llobregat-Anoia (75,25).

En el camp d'inversions, actualment s'estan executant obres per un valor de 5,3 milions d'euros en senyalització, superestructura de la via i sistemes de seguretat. Cal afegir que en els pressupostos del 2017 s'han inclòs 5,9 milions d'euros addicionals per a sistemes i comunicació, infraestructures i edificis, via, sistemes de seguretat i equipaments de manteniment del material mòbil.
 

Els membres de la Comissió d seguiment reunits dijous a Tremp. Foto: Govern


La comissió de seguiment es constituí l'1 de març de 2012 amb l'objectiu d’avaluar i analitzar conjuntament el funcionament tant del servei de tren entre Lleida i la Pobla de Segur, com del servei de bus entre Lleida i Esterri d'Àneu.

A la reunió hi han participat la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell; l'alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach; l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó; el director de FGC operadora, Oriol Juncadella; el responsable de la línia, Emili Monsó; així com altres autoritats institucionals del territori.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació