Divendres, 26 d'abril de 2024
biomassa

​El centre de biomassa de Tremp subministra 3 tones anuals a l'hospital

La directora general de Forests aposta per fomentar les calderes de biomassa i tancar tot el cicle al territori

ACN 23 de març de 2017 a les 17:32
Alumnes de la jornada d’energia i bioeconomia visitant el centre logístic de Tremp | ACN
El centre logístic per a la distribució de la biomassa de Tremp subministra a l'Hospital del Pallars unes 3 tones d'estella anuals, material que surt dels boscos pallaresos i que és triturat al centre de la capital del Jussà. La capacitat d'aquest equipament és molt superior a la de les 3 tones i podria subministrar altres calderes.

La directora general de Forests, Montse Barniol, ha aprofitat la visita al centre per donar suport a l'energia bio i s'ha mostrat partidària de fomentar i donar suport a un canvi de model energètic en pro d'aquest tipus d'energia. Barniol ha dit del centre de Tremp que és un clar exemple d'economia circular i de biomassa de proximitat. 

El centre logístic de Tremp està pensat per donar resposta al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça i la fusta que hi arriba és de boscos públics de la Generalitat o dels ajuntaments de la zona. Del centre logístic on s'asseca l'estella, Barniols ha destacat, la seva construcció, tota amb fusta de la zona on està ubicat.

La visita de Barniol a aquest equipament s'emmarca en una jornada d'energia i bioeconomia dins dels actes de celebració del Dia Internacional dels Boscos, que s'ha celebrat aquest dijous a Tremp.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació