Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

​JARC celebra que Agricultura incrementi el suport per a la gestió de les pastures

Els nous productors podran sol·licitar l’ajut agroambiental per la gestió i la recuperació dels prats de dall del 2017, tot i no haver-lo rebut l'any anterior

Redacció 21 de març de 2017 a les 14:32
El representant de les zones de muntanya de JARC-COAG, Josep Bombardó | JARC
El representant de les zones de muntanya de JARC-COAG, Josep Bombardó, ha celebrat que el Departament d'Agricultura hagi acceptat finalment obrir la convocatòria 2017 de l'ajut per la gestió i la recuperació dels prats de dall als nous sol·licitants. L'organització agrària portava mesos reivindicant que limitar el suport econòmic només als productors que havien demanat aquest ajut l'any 2016, "suposava un greuge molt important per a molts ramaders de muntanya, dificultant encara més la viabilitat de les seves explotacions".

JARC-COAG defensa la importància del manteniment de les zones de pastura i considera que incrementar-ne el suport econòmic "ha de ser una de les prioritats d'Agricultura". "Les condicions dels ramaders de muntanya mai seran fàcils, així que continuarem denunciant que no se'ns poden retallar els ajuts bàsics per falta de pressupost", ha remarcat Bombardó.

Segons el responsable de muntanya de JARC-COAG, els beneficis de mantenir l'activitat agrària en les zones de muntanya "no es limiten a tenir imatges de postal per als que vinguin de vacances" i, per això, ha reivindicat la necessitat de millorar les condicions de l'activitat econòmica en aquests territoris "per evitar que la gent marxi dels pobles". "Si no hi ha pagesia, ningú es farà càrrec de mantenir uns espais d'indubtable valor ambiental i social", ha assenyalat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació