Diumenge, 16 de juny de 2024
esports d'aventura

Treballs de neteja a la Noguera Pallaresa per millorar la seguretat dels esports d'aventura

La retirada d'arbres i vegetació ha suposat una inversió de 45.000 euros aportats per la Diputació de Lleida

Redacció 9 de març de 2017 a les 11:08
Responsables del Consell i de l'Associació d'Empreses, a la llera del riu | ACN
Aquesta setmana han finalitzat els treballs de neteja del riu Noguera Pallaresa, en el tram que va de Llavorsí a Sort, per millorar la seguretat dels usuaris del riu i la pràctica dels esports d'aventura. Aquestes tasques s'han realitzat gràcies a una inversió de 45.000 euros per part de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura.

Els treballs de d'adequació i desbrossament també milloraran que la gent pugui observar millor el pas de les barques de ràfting i piragua pel riu. Gran part de les tasques que s'han realitzat han consistit en tallar arbres, retirar branques i vegetació, per tal d'aconseguir i proporcionar més seguretat als esports d'aigua que es practiquen durant la temporada de primavera i estiu a la Noguera Pallaresa. Això, de retruc, evitarà que es facin taps al riu en èpoques de crescuda del cabal.


La vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Anna Panisello, ha explicat que d'aquesta actuació se'n beneficiaran tots els usuaris del riu; els que gaudeixen de la seva vista, els que practiquen esports d'aventura, els pescadors i els banyistes. El president de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu i Esports d'Aventura, Florido Dolcet, ha detallat que el conveni amb la Diputació de Lleida i La Caixa tindrà continuïtat l'any vinent i que hi ha possibilitat que s'allargui durant més anys.
 

Imatges d'una muntanya de troncs prop del riu Noguera Pallaresa. Foto: ACN



La temporada d'esports d'aventura començarà oficialment el pròxim 15 de març, data en què entra en vigor el conveni de l'aigua amb la companyia Endesa, encarregada de garantir un cabal mínim fins al 15 d'octubre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació