Dijous, 2 de maig de 2024
carnaval

Arriben dies de disbauxa al Pallars amb la festa del Carnaval

Les poblacions pallareses ultimen els preparatius per uns dies d'activitats per a tots els gustos

Redacció 24 de febrer de 2017 a les 11:21
Un dels actes de Carnaval a la ciutat de Tremp | Ajuntament de Tremp
Com cada any i com no pot ser d'una altra manera, les comarques pallareses celebraran la tradicional festa de Carnestoltes. Els encarregats d'encetar els actes de celebració seran, com de costum, els nens i nenes de les escoles del Pallars, que durant la jornada d'avui ballaran i es disfressaran i en alguns punts fins i tot cremaran el rei Carnestoltes, tal i com marca la tradició. Durant el cap de setmana, però, hi ha diversos actes programats a les principals poblacions pallareses.
 
Tremp repeteix el ball de Carnaval Kids
 
Tremp celebrarà la nit de Carnaval el dissabte, organitzat per la Comissió de Festes i l'entitat la Casa del Sol Naixent, amb les versions de Contraband i el dj Cristian Andor. Abans, els més gormands podran completar el Corretapes. De cara al dimarts Tremp organitza la tradicional escudellada i el dimecres 1 de març la sardinada popular.

A més, Tremp enguany torna a realitzar la rua de carrosses i comparses amb el concurs, amb la novetat que totes les carrosses apuntades al concurs tindran un petit obsequi només pel fet de participar. A més, el jurat no farà preguntes als participants, caldrà que aquests presentin un full complimentat el mateix dia de la rua, per tal que el jurat pugui fer valoracions a banda del què veuran.

A banda del concurs, aquest any es repetirà el ball de Carnaval Kids i el diumenge a les 12h es recuperarà la passarel·la de disfresses infantil a la plaça de la Creu. Podeu consultar el programa del Carnaval de Tremp en aquest enllaç.
 
Quatre dies de disbauxa a Sort

A Sort el Carnaval ja ha començat, i ho va fer dijous amb la celebració de la festa del mandongo a la plaça Major de la capital del Pallars Sobirà. Per aquesta tarda hi ha prevista una xocolatada al Centre Cívic, però els actes més populars comencen dissabte i finalitzen dimarts amb el tradicional enterrament de la sardina.

El dissabte l'Alcalde de Carnaval farà un discurs on repassarà tot l'any a la vila, coincidint amb l'arribada del 'Requincuà', ninot de palla que simbolitza l'arribada del Carnestoltes. La Xaranga Xafarotolls amenitzarà la vesprada per donar pas al ball de nit, al pavelló poliesportiu, amb l'orquestra Venus i el grup de versions La Banda Puig.

De cara a diumenge, està prevista la cursa de llits i el ball de disfresses a la discoteca Rock Dur. El dilluns serà un dels dies més esperats pels infants amb la cercavila, la Passa infantil, la sorollada i una animació infantil. A la nit, la gresca està assegurada amb l'orquestra Excelsior i el grup de versions La Cosa Nostra, al pavelló poliesportiu.

Pel dimarts estan reservats el concurs de "facit" de Carnaval, la gran calderada, el ball de la Passa i el concurs de carrosses amb la Xaranga Mai Toquem B. El ball de tarda anirà a càrrec de l'orquestra Zafiro. El fi de festa serà, com cada any, l'enterrament de la sardina. En aquest enllaç trobareu detallats tots els actes del Carnaval de Sort.

La Pobla de Segur també viu el Carnaval
 
A la Pobla de Segur, les activitats de Carnestoltes s'inicien aquest vespre amb l'Escala en Hi-fi que organitzen els alumnes de l'Institut. El dissabte a les 14h hi haurà la tradicional escudellada a la plaça del Daldo, posterior a la cercavila de la Xaranga Mai Toquem B. A les 17:30h tindrà lloc la rua infantil, i ja a les 20h serà el torn de la gran rua de Carnaval, on s'obsequiarà a la millor carrossa, a la millor comparsa i a la millor animació. A la nit, discomòbil al pavelló i lliurament de premis de la rua.
 
El dimecres, com és tradició, està reservat per l'enterrament de la sardina. Podeu consultar el programa d'actes de la Pobla de Segur al lloc web de l'ajuntament.

Concursos i descomptes a Espot i Port Ainé

Per celebrar el Carnestoltes, les estacions d'Espot i Port Ainé ofereixen una interessant promoció. Tots els esquiadors que visitin disfressats les estacions de Skipallars dissabte, obtindran el forfet de dia per només 16 euros.

Al migdia tindrà lloc un concurs de disfresses. Per participar-hi, caldrà pujar una fotografia baixant amb Tubbing amb el hashtag #espotcarnaval o #portainecarnaval. Les instantànies que aconsegueixen més likes guanyaran un premi.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació