Dijous, 25 d'abril de 2024
trànsit

Els accidents de trànsit amb animals augmenten un 300% en sis anys al Pirineu

Els Mossos alerten de l'augment "espectacular" d'aquest tipus de sinistres, tot i que en la majoria dels casos només van ocasionar danys materials o ferits lleus | Lleida va ser la demarcació amb menys víctimes mortals per accidents de trànsit el 2016

Redacció / ACN 8 de febrer de 2017 a les 09:25
La població de senglars i cabirols ha augmentat considerablement els darrers anys | ACN
Els Mossos d'Esquadra han alertat de l'augment "espectacular" del nombre d'accidents que es van registrar a la demarcació de Lleida amb animals durant el 2016. Els agents apunten a senglars i cabirols com els animals que més estan implicats en sinistres, per bé que destaquen que en molts casos es tracten de casos que només van ocasionar danys materials o ferits lleus.

Només a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, l'any passat es van registrar 250 accidents de trànsit amb algun animal implicat –senglars i cabirols, majoritàriament-, un 300% més que l'any 2010, quan van ser 57 els accidents. 

El cap de l'Àrea Regional de Trànsit dels Mossos a Ponent, Jordi Batista, ha atribuït 
aquest important increment a un augment de la població d'aquestes espècies cinegètiques que s'ha donat en els darrers anys. Els Mossos demanen que els conductors tinguin en compte els trams de carreteres on està senyalitzada la presència d'animals. 

La demarcació amb menys víctimes mortals

​Pel que fa als accidents amb morts, els Mossos indiquen que durant el 2016 es van registrar un total de 33 persones que van perdre la vida a les carreteres lleidatanes com a conseqüència d'accidents de trànsit. Aquesta xifra suposa una reducció respecte l'any anterior, quan se'n van comptabilitzar 44. D'aquesta manera, Lleida va ser la demarcació amb menys accidents mortals del conjunt de Catalunya, on se'n van registrar un total de 231.

La majoria dels sinistres mortals a les comarques lleidatanes, 28 en concret, van tenir lloc en vies interurbanes, mentre la resta (5) van ser en zones urbanes. L'A-2 i la C-26 van ser les vies on més accidents amb víctimes mortals hi va haver, amb 4 cadascuna, i el Segrià la comarca que va registrar una major mortalitat (12). Cal remarcar, però, que Lleida va ser l'única demarcació del país on no es va registrar la mort de cap ciclista durant el 2016.

Les distraccions, especialment amb el telèfon mòbil, i infringir la normativa de trànsit, van ser els principals motius de l'accidentabilitat, segons Trànsit
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació