Diumenge, 5 de maig de 2024
Empresa

Ramon Alturo, nou director d'Empresa i Coneixement a Lleida i al Pirineu

En substitució d'Octavi Miarnau, que deixa el càrrec després de sis anys per jubilació

Redacció 4 de febrer de 2017 a les 11:42
Ramon Alturo, a l'esquerra, amb Baiget i Miarnau | ACN
Ramon Alturo serà el nou director dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement a Lleida i l'Alt Pirineu en substitució d'Octavi Miarnau, que deixa el càrrec després de sis anys per jubilació. Alturo ja havia estat director dels Serveis Territorials d'Ensenyament entre el 2000 i el 2004 i durant les tres legislatures que ha estat senador s'ha encarregat de temes relacionats amb indústria i energia.

Actualment està exercint de professor de cicles formatius a l'IES Guindàvols de Lleida, on s'encarrega també del contacte amb empreses perquè els alumnes facin pràctiques. Precisament, Alturo ha destacat la importància de "lligar l'ensenyament i el teixit productiu" com un línia de treball que vol reforçar per reactivar l'economia i crear llocs de treball qualificats. Miarnau es jubila oficialment el 5 de febrer i en pocs dies es preveu que es faci oficial el nomenament dels seu substitut.
 
La presentació del nou director dels serveis territorials l'ha fet el mateix conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha demanat a Alturo que segueixi la línia de treball de Miarnau, que ha definit com de "proximitat, servei i amb voluntat de solucionar les demandes que vinguin de l'activitat productiva del país". Baiget ha agraït la tasca de Miarnau, que es jubila després de més de 30 anys a l'administració de la Generalitat, de qui ha destacat que "a banda de ser un bon professional, s'ha sacrificat pels interessos i les necessitats de les empreses i les persones".

Octavi Miarnau ha dit que els sis anys que ha ocupat el càrrec han estat "molt intensos" perquè han coincidit amb la crisi i amb la "multitud de problemes" que han han hagut d'afrontar els sectors productius. Miarnau confia que el seu substitut es trobi "un paisatge més amable" en una etapa de "revitalització de l'economia".

Alturo, que ha qualificat la nova etapa com un "repte", s'ha compromès a seguir el camí marcat pel seu predecessor i ha afirmat que "intentaré ser mereixedor de la confiança del teixit productiu de la gent de Lleida, ajudant-los i fent que l'economia productiva funcioni".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació