Dimarts, 7 de maig de 2024
arxiu comarcal pallars sobirà

Ja es poden consultar «online» els dos llibres parroquials de Sant Martí de Borén

Els llibres foren adquirits en subhasta el passat mes de juliol

Redacció 3 de febrer de 2017 a les 11:37
Els dos llibres parroquials de Borén ja s'han digitalitzat | Arxiu Comarcal Pallars Sobirà
Després d'un minuciós procés de digitalització, els dos llibres parroquials dels segles XVII-XVIII adquirits en subhasta el juliol passat per l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà i provinents de la parròquia de Sant Martí de Borén, a Alt Àneu, ja es poden consultar online a través de l'aplicatiu "Arxius en línia" de la pàgina web de l'Arxiu.

El primer és un llibre sacramental en mida foli allargat i enquadernació en pergamí reaprofitat de 142 folis (alguns d'ells en blanc). Recull els batejos, defuncions, confirmacions, matrimonis, comunions i excomunions de l'any 1681 al 1774. El segon és un manual notarial de 133 folis mida quart enquadernat en pergamí, reutilitzant una pàgina d’un cantoral, que conté els instruments notarials signats a la parròquia entre els anys 1680 i 1700.

Aquests dos llibres han estat inclosos a la col·lecció de manuscrits i documents solts de l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà i, posteriorment, han estat digitalitzats al mateix arxiu. Actualment ja són consultables per l'aplicatiu "Arxius en Línia".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació