Dimecres, 24 d'abril de 2024
judici al 9-n

L'ANC del Jussà organitza un autocar a Barcelona per donar suport a Mas, Ortega i Rigau

La concentració "El 6 de febrer ens jutgen a tots" tindrà lloc dilluns davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Jordi Ubach Llorens 3 de febrer de 2017 a les 12:16
Presentació el mes de gener de la mobilització pel judici al 9-N | ANC
La territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Pallars Jussà ha organitzat un autocar a Barcelona pels pallaresos que desitgin participar a la mobilització convocada pel proper dilluns davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, que la setmana que ve seran jutjats per la seva participació en l'organització del 9-N.

L'autocar sortirà a les 4:45h de la parada de bus de la Pobla de Segur, i a les 5h de l'estació d'autobusos de Tremp. La concentració està prevista a les 8:15 hores davant mateix del TSJC. Tots aquells que estiguin interessats en el viatge, que costa 20 euros per persona, s'han de posar en contacte al telèfon 659.648.384 (Aleix) o enviant un correu electrònic a pallarsjussa@assemblea.cat. Segons ha confirmat l'ANC del Pallars Jussà, hores d'ara ja hi ha una trentena de persones inscrites.

Una protesta que pretén ser "massiva"

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (AMC) són les quatre entitats convocants de la manifestació. Amb el lema "El 6 de febrer ens jutgen a tots", la concentració vol omplir de gom a gom l'entrada del TSJC i denunciar la "politització" de la justícia. Les entitats convocants volen que sigui una manifestació de gran format i han fet una crida a demanar festa a la feina perquè la gent hi assisteixi massivament.

L'expresident de la Generalitat, l'exvicepresidenta del govern i l'exconsellera d'Ensenyament s'enfronten a un delicte de prevaricació i un altre per desobediència. La Fiscalia demana 10 anys d'inhabilitació per a Mas i en reclama 9 i 6 per a Ortega i Rigau, respectivament. El ministeri públic considera que tots tres van desobeir conscientment al Tribunal Constitucional, que havia declarat il·legal el procés participatiu. En canvi, els dos fiscals del cas han retirat els càrrecs per malversació de fons públics, els únics que haurien pogut comportar penes de presó per als tres acusats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació