Divendres, 26 d'abril de 2024
salut

Formen en suport vital bàsic els alumnes i professors de l'Institut de Tremp

Aquesta activitat pretén motivar la ciutadania a aprendre les competències bàsiques en les tècniques de ressuscitació cardiopulmonar

Redacció 2 de febrer de 2017 a les 09:47
Imatge d'una de les pràctiques de reanimació a l'Institut de Tremp | ICS
L'Equip d’Atenció Primària Tremp, amb la col·laboració de professionals de l'Hospital Comarcal del Pallars i del SEM, ha iniciat recentment un programa de formació en suport vital bàsic que tindrà una periodicitat anual i que està adreçat als alumnes i professors de l'Institut de Tremp. Aquesta activitat formativa teoricopràctica té com a objectiu que la ciutadania prengui consciència que pot presenciar una aturada cardiorespiratòria i que això la motivi per aprendre les competències bàsiques en les tècniques de ressuscitació cardiopulmonar. 

L'equip docent està format per professionals d'atenció primària de l'Hospital del Pallars i del SEM territorial i també per estudiants en pràctiques que, prèviament, han rebut la formació necessària. Per a la pràctica de les tècniques s'utilitza material educatiu modern, com ara maniquins de simulació.

Quant a la tria dels alumnes del centre educatiu per participar en el curs, cal dir que els instituts són els llocs idonis per iniciar la formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) ja que els joves aprenen i es motiven fàcilment.

Qualsevol persona, de qualsevol edat, pot presenciar una aturada cardiorespiratòria. Per això, s'ha volgut conscienciar els joves i també els seus professors del fet que l'aturada cardíaca presenciada per algú té una supervivència cinc vegades més gran que la que es dona quan la persona està sola. Les maniobres d'RCP iniciades de forma precoç augmenten la supervivència i disminueixen el risc de patir seqüeles greus.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació