Divendres, 19 d'abril de 2024
meteorologia: onada de fred

Els ajuntaments intensifiquen les tasques de neteja de la neu i el gel

Sort treballa per tenir enllestit el Pla de neu per l'any vinent

Redacció / ACN 18 de gener de 2017 a les 17:45
Dos operaris tirant sal pels carrers del nucli de Sort, aquest dimecres | ACN
Les temperatures sota zero que s'han registrat en les últimes hores al Pirineu han congelat la neu que havia caigut els passats dies. És per això que els ajuntaments han hagut d'intensificar les tasques de neteja i manteniment per garantir la circulació dels vehicles, així com la seguretat dels veïns evitant possibles caigudes.

L'Ajuntament de Sort, amb 14 nuclis agregats, ha destinat maquinària pesant per retirar la neu dels carrers i la brigada municipal per tirar potassa als carrers i evitar la formació de plaques de gel. El consistori ha explicat que està treballant en la redacció del Pla de neu, del que no disposa, per tenir-lo enllestit i saber com actuar en casos de grans nevades i millorar en la coordinació.

Les temperatures han davallat en només 24 hores entre 8 i 10 graus, amb valors que han caigut fins els -16,4 a Espot, els -15°C a Esterri d'Àneu, els -10ºC a Tremp o els -7,2ºC a Sort. A cotes altes del Pirineu s'han registrat xifres com -25 °C a la Pica d'Estats, -19,6ºC a la Bonaigua, -16,2ºC al pic de Salòria, -15,4ºC del refugi d'Amitges o els -13,5ºC de Certascan. 
 

Un tram de la carretera de Tavascan plena de caramells de gel al lateral. Foto: ACN


Aquestes temperatures gèlides han provocat que piscines o fonts es congelin i que als laterals de les carreteres s'hi originen caramells de gel, deixant estampes d'autèntic hivern com feia anys que no es veien. Els pantans de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu, o el de Tavascan, s'han gelat pràcticament en la seva totalitat.

La previsió és que aquesta propera matinada s'assoleixin xifres similars. La propera nit tornarà a ser glacial a bona part del país mentre que a partir de dijous les temperatures iniciaran una lenta recuperació. 
 

El pantà de Tavascan, congelat, amb el poble nevat al fons. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació