Dissabte, 20 d'abril de 2024
tren de la pobla

El tren de la Pobla tanca el 2016 amb 111.000 viatgers, un 85% més que el 2015

Un 67% dels viatgers s'han registrat des de la posada en servei dels nous trens | El president de FGC, Enric Ticó, destaca que els enllaços de la línia amb el servei d'alta velocitat a Lleida funcionen "especialment bé"

Jordi Ubach Llorens 13 de gener de 2017 a les 08:32
Enric Ticó, al centre, amb Xavier Bigordà d'Skipallars i Emili Monsó, cap de la línia | ACN
La línia ferroviària de FGC que uneix Lleida amb la Pobla de Segur va registrar 111.116 viatgers durant el 2016, respecte als 60.205 de l'any anterior. Del total d'usuaris, 75.545 es van assolir a partir del 25 de juliol passat, moment en què van entrar en funcionament els dos nous trens adquirits per FGC i en què també es van incrementar les freqüències a la línia i es va reduir el temps de trajecte.

Així, la mitjana de viatgers entre els mesos de gener i juliol es va situar entorn els 5.400, i es va incrementar fins als 14.500 entre agost i desembre. Aquesta tendència a l'alça fa ser optimistes als responsables de Ferrocarrils de la Generalitat, motiu pel qual confien superar en aquesta línia els 125.000 viatgers durant aquest 2017. 

Durant el 2016, a més, l'índex de satisfacció dels clients de la línia Lleida-la Pobla -que es calcula en base a enquestes als usuaris- va ser del 75,61%, el més alt de les tres línies ferroviàries gestionades per Ferrocarrils, segons les dades facilitades per FGC. El president de FGC, Enric Ticó, ha fet una balanç positiu d'aquest canvi de model a la línia ferroviària de la Pobla, que ha comportat "una millora del servei per als usuaris".
 

El tren de la Pobla, en un tram del seu recorregut pel Pallars. Foto: FGC


Així mateix, Ticó ha destacat que funcionen "especialment bé" els enllaços d'aquesta línia amb el servei d'alta velocitat a Lleida, "cosa que ha permès situar aquesta zona del Pirineu a menys de tres hores de Barcelona", segons Ticó. També ha posat de relleu que des del 25 de juliol i fins a finals d'any la línia Lleida-la Pobla va registrar "només" 15 alertes dels usuaris, a través de l'aplicació per a mòbils que FGC posa gratuïtament a disposició d'aquests.

Enric Ticó ha explicat que FGC preveu invertir aquest 2017 uns 6,5 milions d'euros a la línia de la Pobla, gairebé 5 milions més que els que es van invertir l'any passat. D'aquests 6,5 milions, 3,5 milions es destinaran al túnel 1; 1,6 milions a la millora de la senyalització i passos a nivell, i uns 400.000 euros al manteniment i millora d'estacions i edificis de la línia.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació