Diumenge, 28 d'abril de 2024
fred

La boira gebradora «congela» el Pallars

Les temperatures sota zero i la boira persistent deixen paisatges de postal en molts indrets

Jordi Ubach Llorens 4 de gener de 2017 a les 11:08
La boira ha deixat una capa blanca a Tremp com si d'una nevada es tractés | Jordi Peró
La boira i el fred intens han estat els protagonistes dels darrers dies al Pallars i el principal tema de la majoria de les converses. Les temperatures sota zero han provocat l'efecte de la boira gebradora, que ha deixat autèntiques postals d'hivern en molts indrets. Aquest fenomen sorgeix de les gotes d'aigua que es congelen i es dipositen sobre els objectes amb què entren en contacte.

La boira gebradora es dóna molt especialment a la Conca de Tremp, ja que és comuna a baixa altitud quan la situació de boira està acompanyada per temperatures ambientals per sota dels 0°C. Aquests dies és fàcil, doncs, trobar-se de bon matí amb el paisatge gebrat i cobert d'una fina capa blanca, com si d'una nevada es tractés.

Un altre dels punts més freds en dies com aquests és el congost de Collegats, en concret a les Morreres, al Pallars Sobirà, un indret on gairebé no hi toca el sol en tot el dia i on normalment es formen grans congestes. El fotògraf pallarès, Jordi Peró, ho ha pogut comprovar i ho ha deixat palès en aquest vídeo que ha compartit a les xarxes socials.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació