Diumenge, 28 d'abril de 2024
meteorologia

El nou any comença amb glaçades, boires a l'interior i un migdia assolellat

Les màximes, allà on no hi hagi boira, seran suaus i se situaran entre els 15 i els 17 ºC | La situació es mantindrà, com a mínim, fins a Reis

Redacció 1 de gener de 2017 a les 14:02
Imatge d'arxiu d'una glaçada | Oriol Gil
El 2017 meteorològicament parlant ha començat sense canvis: glaçades notables, boires a l'interior i un migdia assolellat. Concretament, allà on no hi hagi boira –a Ponent seran persistents- les màximes seran suaus per l'època i es poden situar entre els 15 i els 17 ºC. En canvi, a les comarques del pla de Lleida i a part de les Terres de l'Ebre els termòmetres no s'enfilaran més enllà dels 2ºC en el primer dia de l'any.

L'anticicló que fa dies que ens afecta provoca una marcada inversió tèrmica. N'és una bona mostra la Vall de Camprodon, al Ripollès, on entre l'alta muntanya i les valls aquest diumenge hi ha més de set graus de diferència –0,2 ºC a Ulldeter i -7,1 ºC a Camprodon-.

Altres mínimes destacades, segons Meteoclimatic, són els -5 a Tremp, els -9,2 a Barruera (Alta Ribagorça), els -9,1 de Queixans (Cerdanya), els -6,8 a Prades (Baix Camp), els -5,2 de la Pobla de Lillet (Berguedà) i els -4,4 de Sant Vicenç de Torelló (Osona).

La situació es es mantindrà els propers dies. En aquest sentit no es preveuen canvis, com a mínim, fins a Reis amb una baixada de les temperatures diürnes.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació