Dissabte, 20 d'abril de 2024
esquí

​El 7è Memorial Albert Pardo inaugura les competicions d'alt nivell a Espot

Més de 130 esquiadors participen en la modalitat de Gegant a Espot els dies 27 y 28 de desembre

Redacció 29 de desembre de 2016 a les 12:36
Júlia Bargalló, durant un dels seus descensos a Espot | Toni Grases
Un cop més, l'estació d'Espot va ser l'escenari d'unes competicions internacionals amb les primeres carreres de Gegant de la temporada organitzades per la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i la mateixa estació d'Espot. Una meteorologia benigna amb un dia esplèndid va permetre als més de 130 participants superar els 320 metres de desnivell de la complicada pista Bosc 2 oferint un espectacle esportiu de primera.

El memorial Albert Pardo celebrava així la seva 7a edició en honor al periodista de Mundo Deportivo i especialitzat en esports d'hivern, mort el 2010. Van participar els esquiadors dels equips estatals espanyol i andorrà. A més, també van competir els esportistes de clubs de tot Espanya i també dels tres centres de tecnificació d'esports d'hivern situats a la Val d’Aran, Jaca i Sierra Nevada.

Júlia Bargalló, la gran dominadora

L'esquiadora catalana de l'equip de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i del CAEI, Júlia Bargalló, es va mostrar intractable guanyant ambdues jornades. El dia 27 amb dos traçats realment exigents, on va haver-hi un bon nombre d'abandonaments amb motiu dels marcatges revirats, Bargalló va marcar un crono després de les dues mànigues de 1:59:54. La segona va ser l'esquiadora catalana del CEVA, Anna Esteve, a 1 segon 83 centèsimes i tercera la també catalana Marta Jiménez (Granuec) a 4:98.

El dia dels innocents els traçats van ser més rítmics fent que els resultats fossin més ajustats. Bargalló va ser primera amb 1:57.03 i la seva companya a la RFEDI, la catalana de LMCE, Núria Pau va entrar segona a només 13 centèsimes. Tercera va ser l’aragonesa del CEJA Inda Garín a 0.44.

Del Campo i Esteve, guanyadors en homes

El dia 27 la victòria va ser per l'esquiador basc de la RFEDI i del club Intersport de Bilbao, Juan del Campo, que va guanyar les dues mànigues marcant un temps total de 1:56:51. Segon va ser el seu company d'equip i també basc però del club CAEI Aingeru Garay a 1.68 i tercer va entrar l'italià Giulio Bosca a 2.81.

El dia 28 El guanyador va ser l'esquiador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Axel Esteve amb un temps total de 1:53:86, Garay es va tornar a colar segon a només 0.61 del Principat i l'esquiador català de RFEDI Albert Ortega de LMCE va ser tercer a 1.24 segons.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació