Dissabte, 27 d'abril de 2024
instagram

Creen el primer concurs d'Instagram per trobar la millor «selfie» del Pallars

Les fotografies es poden penjar sota l'etiqueta #PhotoPallars2017 fins el 28 de febrer

Redacció 28 de desembre de 2016 a les 17:11
Imatge d'arxiu d'una trobada d'Instagramers al Pallars Sobirà | Patronat de Turisme
INNOCENTADA 28 DESEMBRE 2016

Els Consells Comarcals del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, amb la col·laboració dels ajuntaments de Tremp i Sort i la plataforma social de fotografia Instagram, han unit esforços per trobar la millor selfie del Pallars amb la creació del primer concurs d'Instagram "PhotoPallars 2017". Es tracta d'un concurs obert a tothom que pretén difondre l'atractiu turístic de les comarques pallareses.

La idea neix dels membres d'Instagram que, davant la gran quantitat de fotografies del Pallars publicades a la plataforma, s'ha posat en contacte amb les dos institucions comarcals per proposar-los aquest concurs, que si té èxit es podria exportar en altres zones de Catalunya i fins i tot de l'estat espanyol. El concurs està finançat íntegrament per l'empresa, que utilitzarà les comarques pallareses com a prova pilot.

Segons ha declarat en aquest diari el marketing manager d'Instagram, Kevin Systrom, "des del nostre centre de dades de Boston hem detectat pics d'imatges del Pallars", una zona que els ha sorprès "pels seus espectaculars paisatges" però que la gran quantitat d'imatges publicades "no es correspon al nombre d'habitants de la zona".

Systrom ha assegurat que també els ha cridat l'atenció l'elevat nombre de fotografies que els usuaris pallaresos es fan a les comportes de Sant Antoni durant la primavera, les de neu a l'hivern o les de paisatges de tardor, així com les que estan fetes des de la terrassa de Lo Quiosc o les que es fan els senderistes o bikers que col·lapsen la plataforma amb les seves selfies, especialment el cap de setmana.

De la seva banda, els presidents dels Consells Comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, Constante Aranda i Carles Isús respectivament, han coincidit en indicar que la proposta que els va formular Instagram els va "seduir" des del primer moment, i han afegit que "tot és positiu si es tracta de promocionar el Pallars".

Com participar?

Lògicament, les imatges s'han de publicar a la xarxa social Instagram, han d'estar fetes en territori pallarès i es podran presentar fins el 28 de febrer. Per a participar-hi s'haurà d'afegir el hashtag #PhotoPallars2017 en tantes fotografies com es vulgui.
 

Els paisatges no seran tant importants com demostrar lo bé que ens ho estem passant. Foto: ferry5


La imatge haurà d'incloure la cara de la persona que fa la fotografia, per tant, han de ser selfies. "Encara que sembli contradictori, no ens importa tant el paisatge que inclogui la fotografia sinó corroborar que l'autor és feliç i té una vida plena al Pallars", ha assenyalat Systrom.

El text que acompanyi les fotografies, incloses les etiquetes, haurà d'estar escrit íntegrament en anglès "per demostrar que, aparentment, es domina l'idioma", segons el propi Systrom. A partir d'aquí, un jurat format per un membre de la xarxa social, dos tècnics dels Consells Comarcals i dos fotògrafs professionals triarà les millors imatges.

Els premis seran una càmera fotogràfica que només fa selfies per a la millor foto, un photocall mòbil per al segon classificat i un pal de selfie panoràmic pel tercer. El nom dels guanyadors es farà públic a través dels webs corporatius dels Consells Comarcals a partir del 19 de març. El concurs compta amb la col·laboració del diari Pallars Digital.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació