Dijous, 2 de maig de 2024
cantata de nadal

La Cantata de Nadal de Tremp se centra enguany en la crisi dels refugiats

L'espectacle es titula "Molsa, suro, paper de plata", de Marc Timón sobre poemes de Francesc Parcerisas

Redacció 17 de desembre de 2016 a les 10:56
Marc Timón és el compositor de la Cantata de Nadal d'enguany | Camerata Sant Cugat
Un any més, per Nadal, Tremp serà una de les seus de la Cantata de Nadal que ofereix la Camerata Sant Cugat, dirigida pel trempolí Xavier Baulies. Des de fa onze anys, la Camerata organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra, una iniciativa sorgida de la voluntat d'estimular i difondre l'obra de compositors catalans, cantada conjuntament amb la Coral Polifònica de Tremp.

La cantata "Molsa, suro, paper de plata" és el resultat de la unió compositiva de dos grans creadors: el compositor Marc Timón (Castelló d'Empúries, 1980) i el poeta Francesc Parcerisas (Begues, 1944). Els textos estan basats en un poemari que ens interpel·la davant la crisi dels refugiats, que Francesc Parcerisas ha escrit especialment per a la Cantata. L'obra conté cinc parts musicals simfònico-corals precedides de preludis musicals sobre els quals l'actriu Marta Angelat recita els versos dels poemes.

Com en les edicions anteriors, el concert es completa, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel amb la participació de la soprano Laia Cladellas. A la segona part després de l'estrena de la Cantata de Nadal, aquest any en homenatge a Leonard Cohen, s'estenarà una adaptació de l'Halleluia per a cor i orquestra i no hi faltaran nadales del repertori català. L'estrena tindrà lloc a l'Espai Cultural La Lira de Tremp aquest vespre a les 18h.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació