Dilluns, 6 de maig de 2024
geologia

Presenten els «Projectes de sòls als Pirineus» a l'ICGC de Tremp

La jornada ha tingut lloc aquest dijous al Centre de Suport Territorial de Tremp

Lina Borrell 16 de desembre de 2016 a les 10:55
Imatge de la jornada celebrada aquest dijous | Sílvia Romero
Aquest dijous a la tarda ha tingut lloc a la seu del ICGC de Tremp la jornada de presentació "Projectes de sòls als Pirineus". Un dels objectius de l'ICGC és la producció d'informació i coneixement sobre els sòls de Catalunya. Actualment, el Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus de l'ICGC està treballant en dos projectes relacionats amb l'estudi dels sòls.
 
D'una banda, la "Xarxa experimental per a la mesura de paràmetres físics dels sòls", permetrà recollir dades molt importants per a la realització de treballs edàfics, medi ambientals i tecnològics. D'altra banda, el projecte "Monòlits de Sòls dels Pirineus" té l'objectiu d'adquirir, conservar i difondre el coneixement dels sòls de la serralada mitjançant la creació d'una col·lecció de monòlits de sòls representatius del Pirineu i Prepirineu.
 
El subdirector adjunt de Geologia i Geotècnia del ICGC, Xavier Berastegui, va iniciar la jornada. A continuació, es van presentar diversos treballs que es realitzen des de la UAB i la UdL relacionats amb els sòls de muntanya.
 
D'entrada, el professor de Geografia de la UAB, Albert Pèlachs, va presentar "Geohistòria ambiental": canvis climàtics i pertorbacions humanes holocenes a partir de les torberes i altres registres sedimentaris. Tot seguit, l'especialista en Sòls Forestals de la UdL, José Ramon Olarieta, va introduir "Els sòls forestals de muntanya".
 
Els projectes "Xarxa experimental per a la mesura de paràmetres físics dels sòls" i "Monòlits de Sòls dels Pirineus" van anar a càrrec d'Agnès Lladós. La jornada va finalitzar amb la visita a l'exposició permanent sobre els sòls dels Pirineus, organitzada pel Centre de Suport de l'ICGC a Tremp. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació