16 d'abril de 2024
marxa de la llibertat

Un llibre commemora els 40 anys de la «Marxa de la Llibertat»

La presentació del llibre tindrà lloc avui a les 19h a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà

Redacció 25 de novembre de 2016 a les 13:16
Presentació del llibre el mes passat a la Seu d'Urgell | Biblioteca Sant Agustí
En commemoració dels 40 anys de la Marxa de la Llibertat, els historiadors Josep Calvet i Oriol Luján ofereixen un estudi sobre aquest esdeveniment basat en documentació d'arxius i en entrevistes als participants. Es tracta del llibre Poble català, posa't a caminar. 40 anys de la Marxa de la Llibertat que tindrà lloc avui a les 19h a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà.

Els autors contextualitzen la Marxa de la Llibertat d'acord amb la seva transcendència en el període de transició i en consonància amb els principals moviments polítics d'oposició al franquisme; analitzen els antecedents que donaren peu a la seva formulació; expliquen els orígens, els preparatius de la manifestació i la reacció dels organitzadors davant la seva prohibició.

També detallen el recorregut de les columnes que recorregueren els Països Catalans; descriuen la repressió que va patir la marxa; expliquen alguns dels episodis més destacats; i, finalment, ofereixen una reflexió sobre la significació de la Marxa de la Llibertat i el llegat que deixà.

El llibre, publicat per Angle Editorial, el presentaran en Josep Calvet i en Lluís Llobet, gerent del Centre d'Art i de Natura (CAN) de Farrera i marxaire a la columna Francesc Macià que partí d'Esterri d’Àneu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació